Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).

Lukuinspiraatiota Kirjamessuilta 2014

Tänään ohjelmassa oli monen muun kirjabloggarin tavoin Helsingin Kirjamessut. En tuhlannut senttiäkään rahaa edes metrilakuihin (hohoo), vaan painoin sen sijaan mieleen kiinnostavaa lukemista, jota voin myöhemmin hakea kirjastosta. Huomasin kätevimmäksi tavaksi ottaa kirjan kannesta aina valokuva. Tässä otos mielenkiintoisista opuksista, olkaapa hyvät:

maailma täynnä meitä eroon vehnästähyvän mielen vaatekaappi siiloja vuoret kaikuivat  kuvun alla raja erityisherkkäjaparisuhde madmanners kurjat austenit

Mukaan mahtuu ekohenkinen maailmanpelastuskirja Maailma täynnä meitä, dieettikirja Eroon vehnästä (vaikka en vehnästä kyllä tule luopumaan), jo kauan mielessä ollut eettistä kuluttamista käsittelevä Hyvän mielen vaatekaappi, kiinnostavan oloinen Siilo, Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat (pitäisi lukea myös Leijapoika), sekä mahdollinen ensimmäinen Stephen Kingini Kuvun alla (tv-sarjaa en ole katsonut).

Kiinnostavia olivat myös Riikka Pulkkisen Raja (kävin kuuntelemassa hänen haastatteluaan), Elaine Aronin erityisherkkyyttä käsitelleen kirjan jatko-osa Erityisherkkä ihminen ja parisuhde (jota jonotan parhaillaan kirjastossa sijalla 124), Madventures-kaksikon uusin kirja MadManners, klassikko Kurjat (josta sain jo Twitterissä erityissuosituksen lukea) sekä muutama Austen kauniissa uusissa kansissa. Niistä Viisasteleva sydän on vielä lukematta.

Onko joku näistä erityisen hyvä jota haluaisit suositella?

12 kommenttia artikkeliin ”Lukuinspiraatiota Kirjamessuilta 2014”

 1. Tuo Hyvän mielen vaatekaappi on huippuhyvä, sitä suosittelen lämpimästi kaikille. Muita en näistä ole lukenutkaan, mutta tuo Maailma täynnä meitä vaikuttaa kiinnostavalta.

  Vastaa
  • Luin pari vuotta sitten Tuhat loistavaa aurinkoa, se oli kyllä ainakin ihan jäätävän hyvä (vaikka samaan aikaan aika kamala)!

   Vastaa
 2. Alan Weismanin edellinen kirja on hyvä, niin saattaa toi uudempikin olla. Kurjat ja Hyvän mielen vaatekaappi ainakin on. Toi Eroon vehnästä oli vähän niillä rajoilla: toisaalta kiinnostava ja toisaalta vähän sellainen jenkki-selfhelp-tyylinen (siis ”vehnästä luopuminen parantaa kaikki sairaudet”).

  Vastaa
  • Kiva! Eroon vehnästä on ilmeisesti siis aika lailla sellainen kun kuvittelinkin, ihan mielenkiintoista lukea mutta menee ehkä vähän överiksi :D

   Vastaa
 3. Hyvin mielen vaatekaappi on aivan mahtava kirja! Suosittelen ostamaan sen omaksi jos vielä jostain löydät. Se on sellainen johon tekee aina mieli palata uudelleen ja uudelleen. Ja vielä uudelleen.

  Vastaa
  • Jep, täytyy ehdottomasti kyllä tutustua :) Sopii niin tämän kuin Ekojalanjäljillä-bloginkin teemaan.

   Vastaa
 4. Päivitysilmoitus: Hugh Howey: Siilo | Lukujonossa

Jätä kommentti