Harkinnassa e-kirjojen lukulaite: Letto Frontlight

lettofrontlightTunnustan: e-kirjojen suhteen olen edelleen muinaisjäännös. Pidän eniten perinteisestä käyttöliittymästä eli paperista. Olen lukenut e-kirjoja lähinnä pakosta koulun kursseja varten, ja niitäkin silmät sirrissä tietokoneen näytöltä.

Nyt e-kirjoja alkaa kuitenkin kuitenkin tarjolla sen verran, että olen miettinyt lukulaitteen ostamista. Aluksi mietin tablettia, mutta niihin saa investoida useamman satasen enemmän, eivätkä silmät taida tykätä niiltä lukemisesta sen enempää kuin kännykän näytöltäkään.

Lukulaitteeseen pitäisi pystyä lataamaan helposti kirjoja kaupoista, kirjastosta sekä koneelta muutenkin, joten ainakin Kindle rajautuu heti pois. Se ei tue epub-tiedostoja, ja itse olen tähän mennessä törmännyt lähinnä sen muotoisiin e-kirjoihin.

Sen sijaan Adlibriksen Letto Frontlight -lukulaite vaikuttaa lupaavalta. Siihen saa ladattua koneelta niin pdf:t kuin epub-tiedostotkin. Muistiin mahtuu noin 4000 kirjaa, ja laitteella voi frontlight-valaistuksen avulla lukea hämärässäkin (mikä ei kuulemma kaikilla laitteilla onnistu). Normaalihinta laitteelle on suhteellisen suolainen 109 euroa. Ehdin miettiä, pitäisikö odottaa Helsingin kirjamessuja – viime vuonna siellä oli ainakin Letto tarjouksessa.

Bongasin kuitenkin Adlibriksen kesätarjouksen – nyt saisi Letton 89 eurolla ja siihen vielä 5 e-kirjaa kaupan päälle*. Tarjous on voimassa 31.7.2016 asti, ja toimitus on ilmainen. Mukana tulevat seuraavat kirjat:

  • Lars Kepler – Playground
  • Anthony Doerr – Kaikki se valo jota emme näe
  • Maaret Kallio – Lujasti lempeä
  • Katariina Souri – Valkoinen varjo
  • Pekka Jaatinen – Viimeiseen patruunaan

Vähän kiinnostaisi tarttua tarjoukseen. Olisi kiva kuulla teidän kokemuksianne: millä te luette e-kirjanne? Mitä lukulaitetta suosittelisitte, vai olisiko tabletti sittenkin monikäyttöisempi?

*) mainoslinkki. Tilaamalla linkin kautta saat Letton samaan tarjoushintaan ja tuet muutamalla eurolla myös kirjabloggaajaa.

Kuva: Adlibris*

Lisäys: Lue myös Testissä Letto Frontlight -postaus marraskuulta!

Jaa postaus:
7 kommenttia

7 comments

Suosittelen! Itselläni on just toi sama, hankin 2 kk sitten. Koko, näyttö ja taustavalo hyviä. Parasta se, ettei tarvi raahata paperisia varakirjoja reissuun. Tabletilta en oikein tykännyt lukea enkä itse tarvitse sitä muuhun.

Kiva kuulla! Mullakin on vähän se tilanne, etten tarvitsisi tablettia mihinkään muuhun.

Minna Vuo-Cho

Minä olen rakastunut Kobooni, joka on ollut olennainen osa yöpöytäni sisustusta ja matkakassini sisältöä jo useamman vuoden :-)

Kesälukumaratonpäiväkin lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

Katselin myös Koboja netistä, täytyykin miettiä!

Maraton on tosiaan ihan just täällä! Pitää seuraavaksi valmistella postaus ja kipittää linkkaamaan se 8)

Luen e-kirjoja tabletilta, joka on muutenkin käytössä. Erillistä lukulaitetta en ole koskaan mielinyt hankkia.

Ero lukulaitteella ja tabletilla on kuin ero yöllä ja päivällä, ja lukulaitteen eduksi. Itse ostin vasta nyt, ja harmittaa kun ei aikaisemmin ole sellaiseen investoinut, lukukokemusta voi verrata miltei kirjan (paperisen) lukemiseen.

Jep, huomasin saman kun sain lukulaitteen itselleni käyttöön (https://lukujonossa.fi/2016/11/testissa-letto-frontlight-lukulaite/). Ilman taustavaloa Letto Frontlight tuntuu melkein samalta kuin fyysinen kirja (paitsi että se on kevyempi kuljettaa mukana).

Vastaa