Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).

Pottermaratonin kooste – yli 7000 sivua luettu!

Sunnuntaina 31.7. järjestämäni Pottermaraton otti hyvin tuulta alleen, ja meitä olikin 12 osallistuvaa kirjabloggaajaa. Myös muutama muu raportoi edistymisestään Twitterissä, mutta otin koosteessa huomioon vain tänne ilmoittautuneet osallistujat.

Yhteensä luimme 7154 sivua Pottereita tai niiden maailmaan liittyvää kirjallisuutta! Myös Twitterissä #pottermaraton -tunnisteen alla kommentoitiin ahkerasti maratonin etenemistä, ja tulipa myös muutamia mainintoja todella hyvästä maratonkokemuksesta. Potterit ovatkin erittäin sopivaa maratoonattavaa!

Luetut kirjat jakautuivat seuraavasti:

 • Viisasten kivi 3 lukijaa
 • Viisasten kivi, kuvitettu versio 2 lukijaa
 • Salaisuuksien kammio 2 lukijaa
 • Azkabanin vanki 2 lukijaa
 • Liekehtivä pikari 5 lukijaa
 • Feeniksin kilta 6 lukijaa
 • Harry Potter and the Cursed Child 1 lukija
 • Ihmeotukset ja niiden olinpaikat 1 lukija
 • Huispaus kautta aikojen 1 lukija
 • Pollomuhku ja posityyhtynen 1 lukija

pottermaratontaulukko

Eniten luettiin Feeniksin kiltaa, ja oli myös hauskaa seurata siitä käytyä keskustelua. Suurin osa kirjaa lukevista tuntui pitävän siitä kaikkein vähiten koko sarjassa. Kirja on vain yksinkertaisesti niin synkkä, Pimento on aivan hirveä eikä Harryn jäätävä itkupotkuraivariteiniangsti auta asiaa.

Ja olipa yksi osallistuja ehtinyt hankkia jo uuden uutukaisen Cursed Childinkin maratonia varten! Itse olen tällä hetkellä Akateemisen kirjakaupan varausjonossa, kun haluan käyttää lahjakorttini kirjan ostamiseen. Sain maratonikirjoista myös uuden lukuvinkin, nimittäin erään bloggaajan lukeman kirjan Pollomuhku ja posityyhtynen, joka kertoo Jaana Kapari-Jatan työstä ja Potterien suomentamisesta. Vaikuttaa todella kiinnostavalta.

Katsotaan, jos pistäisi Pottermaraton pystyyn uudestaan vaikka ensi vuonna. Tämä oli ainakin mukava kokemus, kiitos kaikille osallistujille!

9 kommenttia artikkeliin ”Pottermaratonin kooste – yli 7000 sivua luettu!”

 1. Kiitos sinulle koosteesta ja emännöinnistä. Aika jännää, että eniten luettiin sitä osaa josta vähiten pidettiin. :D Lopettelin itse Feeniksin killan pari päivää maratonin jälkeen, ja kyllä sarjan alkupään osat ovat sitä reippaasti parempia minunkin mielestäni.

  Vastaa
  • Ehkä maraton koettiin riittävän kannustavana porkkanana Feeniksin kiltaan tarttumiselle? Itselläni se sattui vain olemaan seuraavana Potter-pinossani. Liekehtivän pikarin luin jo helmikuussa, eli tässä välissä ehti olla muutama Potteriton kuukausi. Pakko myöntää, että maraton kyllä tsemppasi lukemaan tätä nopeassa tahdissa ja harmitti vaihtaa puoliksi luettu Potter lukupiirikirjaan, Sieppari ruispellossa.

   Vastaa
   • Ehkä kaikki jumittivat Liekehtivän pikarin jälkeen kun 1000-sivuisen masentavan järkäleen aloittaminen ei houkutellut? :D Hauskaa että maratoni innosti lukemaan sitä.

    Omat Potterit majailevat harmillisesti 60 kilometrin päässä vanhempien kirjahyllyssä, joten pitää erikseen mennä sinne että pääsen jatkamaan sarjaa. Pitää kyllä lukea vielä Okklumeus-haastetta varten muutama kirja lisää!

  • Kiitos! Olen miettinyt tuohon osallistumista vaikka kukaan ei ole haastanutkaan, mutta nyt saan ihan kunnon syyn tehdä postauksen :D

   Vastaa

Jätä kommentti