Vieraana kirjabloggaaja

2 kommenttia

Ihmiset ovat aina kiinnostavia, varsinkin kirjoista pitävät ihmiset. Tässä sarjassa haastatellaan kirjabloggaajia ja kysellään kirjoista, lukemisesta ja tietenkin bloggaamisesta. Nyt vuorossa on Lukutoukan kulttuuriblogin Krista!

lukutoukkaselfHei! Kuka olet ja mitä teet?
Olen Krista, työskentelen kirja-alan freelancerina. Arkeeni kuuluvat kirjat monella tapaa, lukeminen ja bloggaaminen tietysti myös. Lukutoukan kulttuuriblogin lisäksi bloggaan päätomittajan roolissa Suomi lukee -sivulle.

Esittele blogisi lyhyesti.
Lukutoukan kulttuuriblogi on intohimoisen kirjallisuuden harrastajan kirjablogi josta löytyy kirjoja moneen makuun. Blogi täyttää tänä vuonna neljä vuotta. En oikeastaan keskity tietynlaisiin kirjoihin vaan lukumakuni on todella monipuolinen. Luen kaunoa, dekkareita, chick litiä ja lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Pikkuhiljaa olen yrittänyt myös avata ovia fantasian ja scifin maailmaan. En osaa itse sanoa onko blogini suosittu, sillä on mukavasti rekisteröityneitä lukijoita ja on mukavaa että kävijöitä riittää muutenkin.

Miten päädyit perustamaan kirjablogin?
Olen aina lukenut paljon, joskin lukumakuni on laajentunut runsaasti blogin perustamisen myötä. Oman blogin perustaminen oli alunperin äitini ajatus, sillä olin puhunut hänen kanssaan usein kirjablogeista joita kävin lukemassa.

Mistä sait idean blogin nimeen?
Blogini nimi vaihtui alkuaikoina useamman kerran. Lukutoukka nimi tuli luonnollisesti kun tutut sanoivat (ja sanovat) minua usein lukutoukaksi - onhan minulla usein, lähestulkoon aina, kirja mukana. Lukutoukan kirjablogi vaihtui kulttuuriblogiksi sillä ikuinen tavoitteeni on saada myös kirjoitettua muustakin kulttuurista - vaikka kirjoitan lähestulkoon pelkästään kirjoista.

Mikä on parasta bloggaamisessa?
Yhteisöllisyys. Lukeminen itsessään on aika yksinäinen harrastus ja bloggaamisen kautta pääsee vaihtamaan muiden kanssa mielipiteitä lukemistaan kirjoista ja tietysti saa myös lukuvinkkejä. Olen blogimaailman kautta tutustunut ihaniin ihmisiin ja saanut todella hyviä ystäviä.

Mikä on vaikeinta bloggaamisessa?
Itselleni vaikeinta on blogata sellaisesta kirjasta joka ei herättänyt juuri mitään tunteita tai josta en pitänyt lainkaan. Kuten muutenkin ihmisenä myös bloggaajana pyrin olemaan positiivinen, joten pyrin löytämään jokaisesta kirjasta jotain hyvää. Täytyyhän siinä olla, kun olen lukenut kirjan loppuun!

Onko blogisi näkyvillä myös sosiaalisessa mediassa? Missä kanavissa?
Olen Instagramissa (@bloggarikrista), Twitterissä (@bloggarikrista) ja facebookissa (Lukutoukan kulttuuriblogi & Suomi lukee). Instagramissa ja Twitterissä olen pyrkinyt yhdistämään molemmat blogit, Suomi lukee -sivun sekä Lukutoukan kulttuuriblogin, Facebookissa taas molemmilla on oma sivunsa.

Mikä on ollut suosituin postauksesi?
Olen itsekin hieman yllättynyt että suosituin bloggaukseni on ollut Maritta Lintusen Hulluruohola, joka kyllä sinällään oli loistava kirja. Saan vieläkin usein kommentteja bloggaukseeni Kira Poutasen Ihanasta merestä, joka onkin toiseksi suosituin bloggaus ja todella tärkeä kirja.

Onko bloggaaminen avannut uusia ovia tai mahdollisuuksia?
Runsaasti. Olen tutustunut todella mahtaviin kirja-alan ihmisiin ja teen myös nykyään kirja-alan töitä. Näitä mahdollisuuksia ei varmasti olisi tullut eteen ilman kirjablogia.

Oletko kirjoittanut myös jotain muuta kuin kirjablogia?
Olen kirjoittanut aivan nuoresta asti, enimmäkseen runoja ja päiväkirjaa. Romaani ei ole koskaan ole ollut ajatuksissani, mutta proosaa olen kirjoittanut satujen ja novellien muodossa. Nuo ovat jääneet lähestulkoon kokonaan pois bloggaamisen tultua kuvioihin, mutta ehkä vielä joskus...

Mitä vinkkejä antaisit tätä lukeville ihmisille, jotka haluaisivat perustaa oman kirjablogin?
Kirjabloggaaminen on ihana harrastus, lähde ihmeessä mukaan blogimaailmaan! Kannattaa tutustua ensin kirjablogeihin niitä lueskelemalla ja sitten pohtia yksityiskohtia, esimerkiksi alustaa ja blogin nimeä tarkkaan. Tämä on harrastus jota voin suositella kaikille lukutoukille.

Kuinka paljon luet?
En osaa sanoa kuinka monta tuntia luen päivässä (varmaankin todella monta), mutta kuukaudessa luen nykyään noin kolmekymmentä kirjaa, joskus enemmän, joskus vähemmän.

Oletko osallistunut joskus lukuhaasteisiin? Millaisiin?
Klassikkohaaste on yksi suosikeistani lukuhaasteissa ja sen lisäksi olen osallistunut useamman kerran lukumaratoniin. Klassikkohaasteen kautta innostuinkin klassikkokirjallisuudesta ja nyt olen ottanut tavoitteeksi lukea säännöllisin väliajoin jonkun klassikkon.

Kuka on lempikirjailijasi?
Heitä on hurjan monta. Nimeän ainakin Tuija Lehtisen, Antti Tuomaisen sekä Haruki Murakamin.

Kuka on kaikkien aikojen lempihenkilöhahmosi ja missä kirjassa hän esiintyy?
Komisario Koskinen Seppo Jokisen dekkareissa sekä Outi Pakkasen luoma Anna Laine. Molemmat esiintyvät kirjailijoiden lähestulkoon kaikissa kirjoissa.

Missä on paras paikka lukea?
Sohvannurkka. Toinen suosikkini on Punkaharjulla, isovanhempieni mökin "Kristan penkillä".

Mikä on mielestäsi paras TV/elokuvasovitus kirjasta?
Mieleeni tulevat Kirjavaras sekä Tähtiin kirjoitettu virhe.

Mikä on huonoin kirja, jonka olet koskaan lukenut? Miksi?
En osaa sanoa. Jos kirja on niin huono että se olisi "huonoin", niin todennäköisesti en ole lukenut sitä loppuun.

Mitkä kolme kirjaa ottaisit autiolle saarelle matkalukemiseksi?
Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla, Haruki Murakamin 1Q84 sekä Kate Mortonin Paluu Rivertoniin.

Kiitos vastauksista! 
Otan sarjaan jatkuvasti mukaan uusia haastateltavia. Haluatko mukaan? Heitä kommentti tai laita meiliä tulemaan (osoite löytyy sivupalkista).

2 kommenttia

3 kommenttia

Ihmiset ovat aina kiinnostavia, varsinkin kirjoista pitävät ihmiset. Tässä sarjassa haastatellaan kirjabloggaajia ja kysellään kirjoista, lukemisesta ja tietenkin bloggaamisesta. Nyt vuorossa on blogi Kirjavarkaan tunnustuksia!

kirjavaras

Hei! Kuka olet ja mitä teet?
Olen blogimaailmassa Kirjavaras-nimellä kulkeva kirjojen suurkuluttaja, joka raportoi kirjavarkauksistaan blogiinsa ja blogin ulkopuolella juuri ylioppilaskirjoituksista selvinnyt abiturientti.

Esittele blogisi lyhyesti.
Kirjavarkaan tunnustuksia on ollut olemassa vasta alle vuoden, joten olen varsin tuore bloggaaja. Esittelemäni kirjavarkaudet eivät kohdistu mihinkään tiettyyn genreen vaan näpistän niin nuorten- kuin aikuistenkirjoja, isoja klassikoita ja uutuuksia sekä kotimaista että ulkomaista kirjallisuutta. Syyllistyn usein myös BookTuben maailmasta napattujen book tagien tekemiseen.

Miten päädyit perustamaan kirjablogin?
Ajatus oli pyörinyt mielessäni jo useampia vuosia, kun kesällä 2015 osallistuin Nuori Aleksis –lukijaraatiin. Raadin seurauksena löysin itsestäni entistä intohimoisemman lukijan ja tarpeen keskustella lukemistani kirjoista ja sekä välittää että saada lukuvinkkejä.

Mistä sait idean blogin nimeen?
Mietiskelin muutaman päivän osuvaa ja erottuvaa nimeä. Kirja-sanalla leikittely toi mieleen kirjavarkaan ja sen jälkeen nimi Kirjavarkaan tunnustuksia tuli välähdyksenä takaraivosta. Sen jälkeen kirjavaras-teema on vienyt mennessään, enkä voisi olla tyytyväisempi nimivalintaani. Myös monet muut ovat kehuneet kekseliästä nimeä.

Mikä on parasta bloggaamisessa?
Yhteisöllisyys. Lukeminen käsitetään usein hyvin eristäytyneeksi tekemiseksi, mutta se on harmittava harhaluulo. Netti on pullollaan ihania bloggaajia, joita yhdistää lukemisharrastus ja jotka jakavat lukukokemuksiaan ja mielipiteitään. TBR-listan lyheneminen on tosin mahdottomuus, kun kaiken aikaa kuulee kiinnostavista kirjoista, mutta se on pieni paha.

Mikä on vaikeinta bloggaamisessa?
Olen nyt kevättalvella ja keväällä lukenut ensin ylioppilaskirjoituksiin ja sitten pääsykokeisiin, mikä on vienyt suurimman osan ajastani. Se vie aikaa sekä itse lukemiselta että bloggaamiselta. Aika on ollut tähän mennessä suurin haaste, mutta eiköhän tilanne helpotu pääsykokeiden jälkeen.

Onko blogisi näkyvillä myös sosiaalisessa mediassa? Missä kanavissa?
Aktiivisin olen Twitterissä nimellä @kirjavarkaan, mutta Kirjavarkaan tunnustuksia löytyy myös Facebookista. Lisäksi minulla on käyttäjä Kirjavaras-nimellä myös Pinterestissä ja tietenkin Goodreadsissa, jossa pysyn (ja muutkin voivat pysyä) parhaiten ajan tasalla lukemisteni kanssa.

Mikä on ollut suosituin postauksesi?
Suosituin postaukseni on ollut Kutkuttavat kirjauutuudet 2016, jossa listasin tämän vuoden mielenkiintoisimpia kirjauutuuksia. Moni löytää sen hakiessaan tietoa uutuuskirjoista yleensä tai jostain tietystä kirjasta, jonka mainitsin bloggauksessani.

Onko bloggaaminen avannut uusia ovia tai mahdollisuuksia?
Ainakin se on avannut oven kirjabloggaajien yhteisöön, mikä on jo itsessään ollut iso juttu.

Oletko kirjoittanut myös jotain muuta kuin kirjablogia?
Kirjavarkaan tunnustuksia on ensimmäinen ja ainut blogini, mutta varsinkin pari vuotta sitten kirjoittelin paljon fiktiivisiä tekstejä pöytälaatikkooni.

Mitä vinkkejä antaisit tätä lukeville ihmisille, jotka haluaisivat perustaa oman kirjablogin?
Älä jää miettimään blogin perustamista vaan kokeile sitä, et voi muuten tietää pidätkö bloggaamisesta. Luo blogi ja kirjoittele sinne kirjoista, jotka aidosti kiinnostavat sinua, älä vain niistä kirjoista, joita kaikki muut kirjoittavat. Kannattaa myös lukea muiden blogeja, kommentoida heidän postauksiaan ja sitä kautta tutustua muihin kirjabloggaajiin.

Kuinka paljon luet?
Lukurytmini on tänä keväänä vaihdellut paljon. Viime vuonna luin reilu seitsemän kirjaa kuukaudessa, nyt olen lukenut kolmesta kuuteen kirjaa yhden kuukauden aikana.

Oletko osallistunut joskus lukuhaasteisiin? Millaisiin?
Ahmin tälle vuodelle mielenkiintoisia lukuhaasteita: Kurjen siivellä –haaste vie tutustumaan Itä-Aasian kirjallisuuteen, Läpi historian –haaste kannustaa lukemaan eri aikakaudet läpi, Seitsemännen taiteen tarinat –haasteessa tartutaan elokuvamaailmasta tuttuihin kirjoihin ja Kansojen juurilla –haaste ohjaa alkuperäiskansoista kertovien kirjojen pariin.

Kuka on lempikirjailijasi?
Jane Austenilla on horjuttamaton sija lempikirjailijoideni joukossa, samoin J. K. Rowlingilla. Suomalaisista kirjailijoista Terhi Rannelalla on minulle suuri merkitys ja Tommi Kinnunen on hyvää vauhtia kipuamassa kärkisijoille.

Kuka on kaikkien aikojen lempihenkilöhahmosi ja missä kirjassa hän esiintyy?
Onpas vaikea kysymys! Ensimmäisenä tulee mieleen Harry Pottereiden Hermione Granger, joka on sielunsiskoni niin lukemisen kuin opiskelun suhteen. Hän on älykäs, rohkea ja loistava ystävä, joka jättää muiden mielipiteet omaan arvoonsa ja jolla jalat pysyvät turvallisesti maassa.

Missä on paras paikka lukea?
Kotitaloni parveke lämpimällä kesäsäällä. Siellä on ainainen lomafiilis ja maisemat ovat suorastaan idylliset.

Mikä on mielestäsi paras TV/elokuvasovitus kirjasta?
Ainut TV- tai elokuvasovitus, josta pidän alkuperäistä kirjaa/kirjasarjaa enemmän on Sara Shepardin Pretty Little Liars –kirjasarjan pohjalta tehty saman niminen TV-sarja. BBC:n tekemä minisarja Ylpeys ja ennakkoluulo on myös aivan ihana, mutta ei voita Jane Austenin kirjaa.

Mikä on huonoin kirja, jonka olet koskaan lukenut? Miksi?
En nyt vanno, että tämä on kaikkien aikojen huonoin kirja, mutta Karen Joy Fowlerin Jane Austen –lukupiiri oli iso pettymys. En saanut sen henkilöistä oikein mitään irti, eikä se mielestäni tehnyt oikeutta Austenille.

Mitkä kolme kirjaa ottaisit autiolle saarelle matkalukemiseksi?
Robert K. Massien Nikolain ja Alexandran, joka menee enemmän faktan kuin fiktion puolelle, mutta en kyllästyisi Venäjän viimeisen tsaariparin elämään (ja kuolemaan), huijaisin ottamalla The Complete Works of Jane Austen –kokoelmateoksen ja kolmanneksi ottaisin vielä jonkun paksun, erittäin mielenkiintoisen kirjan, jota en ole aiemmin lukenut.

Kiitos vastauksista! 
Otan sarjaan jatkuvasti mukaan uusia haastateltavia. Haluatko mukaan? Heitä kommentti tai laita meiliä tulemaan (osoite löytyy sivupalkista).

Arvioi kirja:
(0 ääntä)

3 kommenttia

Lähetä kommentti

Ihmiset ovat aina kiinnostavia, varsinkin kirjoista pitävät ihmiset. Tässä sarjassa haastatellaan kirjabloggaajia ja kysellään kirjoista, lukemisesta ja tietenkin bloggaamisesta. Nyt vuorossa on Todella vaiheessa-blogin Reta Anna Maria!

todellavaiheessaHei! Kuka olet ja mitä teet?
Olen Anna ja bloggaan nimellä Reta Anna Maria. Opiskelen yliopitossa, pääaineenani suomen kieli. Sivuaineina olen lukenut muun muassa historiaa ja yleistä kirjallisuutta.

Esittele blogisi lyhyesti.
Blogini, Todella vaiheessa, on eräänlainen katsaus kaikesta siitä, mikä minua milloinkin kiinnostaa ja mitä olen milloinkin tehnyt. Enimmäkseen kirjoitan sinne lukemistani kirjoista, mutta jos käyn katsomassa näytelmän tai elokuvan tai innostun jostain TV-sarjasta, saatan blogata siitäkin. Joskus bloggaan myös pieniä paloja elämästäni, mutta enimmäkseen keskityn blogiarvosteluiden kirjoittamiseen.

Koska mielenkiintoni kohteet ovat niin sanotun spekulatiivisen fiktion eli spefin puolella, sitä lajia löytyy blogistani kaikista eniten. Kenties se on saanut blogilleni jonkin verran uskollisia lukijoita - spefiä kun ei aivan joka blogissa esiinny. Itsekin pyrin bongaamaan blogit, joissa luetaan kirjallisuutta, josta itse pidän. Blogillani on hieman yli 150 seuraajaa bloggerin kautta, mutta todellista seuraajamäärää on mahdotonta arvioida.

Miten päädyit perustamaan kirjablogin?
Alun perin pidin jonkinlaista sarjakuviablogia vuodatus.netin puolella, mutta sen tarjoama blogipohja alkoi tuntua kömpelöltä. Samalla kun vaihdoin Bloggeriin, blogini sisältö vaihtui. Olin jo vanhassa blogissani kyllästynyt piirtämiseen ja kirjoitellut satunnaisia ajatuksia lukemistani kirjoista, mutta sivuston vaihdos kannusti minua bloggaamaan enemmän kirjoista. Luulin silloin olevani Suomen ainoa kirjabloggaaja, ja kuinka olinkaan väärässä. :)

Mistä sait idean blogin nimeen?
Blogini nimi herättää usein kysymyksiä. Ihmiset myös muistavat nimen väärin. Puoliksi valmis? Vähän kesken? Alun perin nimi sai alkunsa siitä, kun olin perustamassa blogia ja kirjoitin otsikkokentään "todella vaiheessa" kertoakseni, ettei blogin ulkoasu ole vielä kunnossa. Se sitten jäi siihen ja nyt se on blogini nimi. Kai sitä voisi ajatella, että kirjahyllyni lukeminen on aina todella vaiheessa, kun en koskaan pysy perässä kaikkien niiden kirjojen kanssa, jotka ostan hyllyyni.

Mikä on parasta bloggaamisessa?
Ajatusten vaihto, yhteinen kirjojen fanitus tai päivittely ja ihan vain se tyydytyksen tunne, että on taas saanut blogattua yhdestä kirjasta. Blogi auttaa järjestelemään lukuharrastusta. Ennen bloggaamista lukemiseni oli hyvin sekalaista. Nyt tuntuu, että olen paljon paremmin perillä siitä, mitä oikein luen. Bloggaaminen myös auttaa muistamaan lukemani kirjat paremmin. Jotkut teini-iän kirjat ovat päässeet unohtumaan, mutta nykyään muistan lähes kaikki kirjat, mitä olen blogin aloittamisen jälkeen lukenut.

Mikä on vaikeinta bloggaamisessa?
Joskus ei huvita. Silloin tuntee turhautumista, sillä bloggaamattomat kirjat kasaantuvat. Vaikeita ovat myös ne kirjat, jotka ovat aivan uskomattoman hyviä. Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta olen huomannut, että lähes täydellisistä kirjoista on hankalaa blogata mitään järjellistä, sillä teksti menisi pelkäksi hehkutukseksi.

Onko blogisi näkyvillä myös sosiaalisessa mediassa? Missä kanavissa?
Minulla on twitter-tili, joka on yhtä aikaa henkilökohtainen twitterini ja blogini "mainoskanava". Linkkaan uusimmat bloggaukseni sinne, tweettaan joskus lukuprosesseistani ja jaan linkkejä kirjallisuutta koskeviin kirjoituksiin. Löydyn sieltä nimimerkillä @reta_rees.

Minulla on myös Goodreads-tunnus. Se bloggauksen sivussa auttaa pitämään kirjaa siitä, miten lukemiseni edistyy. Siellä nimimerkkini on sama kuin blogissani, eli Reta Anna Maria.

Mikä on ollut suosituin postauksesi?
Kaikista suosituin bloggaukseni on Rouva Bovary, sitä seuraava The Fault in Our Stars, kolmas Orange is the New Black ja neljänneksi tulee Taivaslaulu. Ensimmäinen on suosittu todennäköiseksi siksi, koska kirja on klassikko, jota monet koululaiset ja opiskelijat joutuvat lukemaan omasta tahdostaan riippumatta ja siksi sitä sitten googlaillaan ja päädytään blogiini. The Fault in Our Stars on ollut ahkeran googlauksen kohteena viime kesänä ilmestyneen elokuvan johdosta ja Orange is the New Black on taas kirjan lisäksi suosittu Netflix-TV-sarja. Taivaslaulu herätti huomiota vähän yli vuosi sitten, ja koska minun mielipiteeni kirjasta oli hieman poikkeava monien ihailujen joukossa, uskon että bloggaustani päädyttiin lukemaan senkin takia.

Yllättävän suosittuja ovat olleet raportit erilaisista tapahtumista, kuten Finnconista tai Fanfestistä. Niihin on tullut paljon kommentteja ja niitä on jaettu ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Jos siis haluaa blogilleen huomiota, kannattaa lukea kirjoja, jotka ovat todella suosittuja. Silloin ainakin hakukoneet löytävät ne.

Onko bloggaaminen avannut uusia ovia tai mahdollisuuksia?
Kun aloitin bloggaamisen, en ikinä olisi osannut kuvitella, että minulta pyydettäisiin haastattelua minnekään. Olen myös saanut arvostelukappaleita ja kutsuja kirjanjulkistustilaisuuksiin ja kustantamoiden muihin tapahtumiin, jotka valitettavasti usein ovat Helsingissä, jonne ei ihan noin vain matkusteta. Varsinaista taloudellista hyötyä en ole blogistani saanut, vaan taidan olla matkakustannusten ja kirjaostosten seurauksena miinuksella, mutta muita hyötyjä blogista on ollut. Ainakin se on jotain, jolla voin todistaa innostukseni kirjallisuuteen.

Oletko kirjoittanut myös jotain muuta kuin kirjablogia?
Fiktiivisiä tekstejä jonkin verran, mutta en oikein muita. Muutamiin harrastelijalehtiin on tullut kirjoitettua pari tekstiä.

Mitä vinkkejä antaisit tätä lukeville ihmisille, jotka haluaisivat perustaa oman kirjablogin?
Kirjoita rehellisiä arvosteluja hyvällä suomen kielellä. Ole aktiivinen ja kommentoi muiden blogeja - näin sinutkin huomataan. Liian aggressiivinen mainostaminen saattaa karkoittaa ihmisiä, mutta ystävällisessä aktiivisuudella voi saada paljon aikaan. Lue kirjoja, joista oikeasti pidät tai haluat lukea, sillä se on kaikista tärkeintä.

Kuinka paljon luet?
Noin 4-6 kirjaa kuukaudessa. Jos jää alle neljän, olen huolissani, mutta joskus niinkin on päässyt käymään. Luen harvoin monta tuntia putkeen, vaan pystyn keskittymään parhaiten pariin lukuun kerrallaan. Tietenkin vastaan tulee tapauksia, joita ei voi laskea käsistään, mutta yleensä olen sellaisen jälkeen ihan pää pyörällä.

Oletko osallistunut joskus lukuhaasteisiin? Millaisiin?
Aina välillä tulee osallistuttua, mutta vain silloin, jos haasteet sopivat jo valmiiksi niihin kirjoihin, joita olen ajatellut lukea. Esim. viime kesänä osallistuin kesäbingoon, jossa oli tarkoitus lukea bingoruudusta kirjoja tiettyjen kriteerien perusteella, kuten "yli 500 sivua paksu kirja" tai "kannessa eläimen kuva". Bingon kriteerit osuivat hyvin kirjoihin, joita olin muutenkin ajatellut lukevani, joten kun osallistuin siihen, se kannusti minua lukemaan ko. kirjat.

Kuka on lempikirjailijasi?
Ian McEwan nousee ensimmäisenä mieleen. Hänen kirjoissaan on pieniä arkisia huomiota, jotka voi lähes aina allekirjoittaa. Hän tuntuu ymmärtävän elämän pieniä hetkiä ja pienien valintojen suuria seurauksia. Viime aikoina olen myös ihastellut Rainbow Rowellin kirjoja. Hänen kirjojaan ei ole vielä suomennettu, valitettavasti. Hän kirjoittaa kepeästi mutta osuvasti.

Kuka on kaikkien aikojen lempihenkilöhahmosi ja missä kirjassa hän esiintyy?
Nuorempana fanitin kovastikin kirjojen hahmoja, kuten Sirius Mustaa Pottereissa, mutta nykyään olen huomannut, etteivät yksittäiset hahmot jää erityisesti mieleeni. Ne ovat usein henkilöitä, joiden välityksellä tarina kerrotaan. Viime aikoina lukemistani kirjoista Tulen ja jään laulun Tyrion Lannister on kyllä jäänyt vahvasti mieleen.

Missä on paras paikka lukea?
Sohva, jolle voi asettua mukavasti. Alun perin minulla ei ollut uudessa asunnossani sohvaa, mutta jouduin lopulta hankkimaan sellaisen ihan vain siksi, että voisin lukea mukavasti.

Mikä on mielestäsi paras TV/elokuvasovitus kirjasta?
Olen pitänyt Game of Thronesista, sillä se tuntuu tekevän sarjaan juuri ne muutokset, jotka olisin itse tehnyt kirjoihin. Myös Nälkäpeli-elokuvat ovat olleet positiivisia yllätyksiä. Olen jopa pitänyt niistä enemmän kuin kirjoista.

Mikä on huonoin kirja, jonka olet koskaan lukenut? Miksi?
Kuten hahmokysymykseen, tähänkin on hankalaa vastata. Kirjat voivat olla huonoja monella tavalla. On kirjoja, jotka eivät millään jaksa kiinnostaa, vaikka ne ovatkin klassikoita tai muuten hyvinä pidettyjä (minun kohdallani esimerkiksi Rikos ja rangaistus) ja on kirjoja, jotka tiedostaa hyviksi, mutta joista ei vain itse jostain syystä pidä (kuten edellä mainittu Taivaslaulu). Usein kirja ei itsessään ole huono, vaan lukija ei vain ole kohderyhmää. Olen lukenut joitain nuortenkirjoja, joista olisin voinut pitää 13-vuotiaana, mutta jotka nyt koin liian lapsellisiksi. Jos kirja on tarpeeksi huono, en tietenkään lue sitä loppuun.

Mitkä kolme kirjaa ottaisit autiolle saarelle matkalukemiseksi?
Varmaan kolme paksuinta teosta, jotka vielä odottavat hyllyssäni lukemista. Niissä ainakin riittäisi lukemista.

Kiitos vastauksista! 
Otan sarjaan jatkuvasti mukaan uusia haastateltavia. Haluatko mukaan? Heitä kommentti tai laita meiliä tulemaan (osoite löytyy sivupalkista).

Lähetä kommentti