Jutustelua

Seuraa kirjajoulukalenteria somessa!

Joulukalenterin kuvauksissa kulissien takana.

Lukujonossa-blogin ensimmäinen joulukalenteri on täällä! Tajusin tänään että on jo joulukuu, joten ei kun työn touhuun. Onneksi oli vapaapäivä ja aurinko paistoi, joten parvekkeella oli tarpeeksi valoisaa kuvata.

Päätin esitellä uutuuksien sijaan 24 kirjahyllyni klassikkoa: itse hankittuja tai lahjaksi saatuja lempikirjoja ajalta ennen kirjablogia. Luvassa on perinteiseen tapaan yksi luukku päivässä jouluaattoon saakka.

Hyppää mukaan!

Lähetä kommentti
Kirjoittanut Sanna aiheesta Jutustelua

Kirjavuoden 2017 kooste Lukujonossa

Vuosi 2017 alkaa olla paketissa, ja on perinteisen vuosikoosteen aika. Viime vuonna listasin 7 parasta lukemaani kirjaa, tänä vuonna ajattelin tehdä hieman kattavamman katsauksen. Aloitin tammikuussa käyttämään vihdoin Goodreadsia, joten olen ensimmäistä kertaa dokumentoinut koko vuoden lukemiset kunnolla.

Asetin vuoden lukutavoitteeksi 50 kirjaa, ja lopulta yllätin itseni lukemalla 62 kirjaa vuoden aikana.
Olen vieläkin aika hämmästynyt, koska vuosi on tuntunut todella kiireiseltä. Välillä on ollut pitkiäkin aikoja (lue: viikko tai pari) kun en ole juurikaan lukenut. Kaikista kirjoista en myöskään ole blogannut. Osa luetuista on ollut vanhojen teosten uusintalukua, ja muutamasta kirjasta on vielä postaus odottamassa varastossa.
Vuoden 2017 luetut Goodreadsissa

Osallistuin myös vuoden 2017 Helmet-lukuhaasteeseen, ja tähän mennessä olen täyttänyt 31/50 kohtaa.
Muutamia kohtia tulee vielä lisää, kun julkaiset loput postaukset vuonna 2017 luetuista. Lähinnä sijoittelin lukemiani kirjoja sopiviin haastekohtiin, en siis aktiivisesti etsinyt lukemista haastekohtien perusteella. Sitäkin olisi hauskaa kokeilla tulevissa lukuhaasteissa.
Vuoden 2017 Helmet-lukuhaasteeni

Osallistuin vuoden aikana yhteen lukumaratoniin. Tulos jäi omasta näkökulmastani hieman vaisuksi, vain reilut 400 sivua. Goodreads on kuitenkin avuliaasti laskenut koko vuoden luetun sivumäärän: 20 385 sivua. Cool!

Lukutilastot 2017 Goodreads-tililtäni.

Tilastoista näkee, että suurimman osan luetuista kirjoista olen tähdittänyt neljällä tai viidellä tähdellä. Olen siis pääasiassa oppinut valitsemaan kirjallisuutta, josta pidän. Myös kolmen tähden ihan hyviä teoksia on listassa, ja yhdelle teokselle annoin kaksi ja yhdelle teokselle yhden tähden. Pisin lukemani kirja on vanha kunnon Harry Potter ja Feeniksin kilta – 1050 sivua on vähän hankala ylittää.

Lukemani kirjat julkaisuvuoden mukaan.

Goodreadsista löytyy myös mielenkiintoinen tilasto luetuista kirjoista julkaisuvuoden mukaan. Oma tilastokäppyräni näyttää aika tasaiselta, koska syksyllä lukemani pari tuhatta vuotta vanha Odysseia hieman vääristää sitä. Ihan uusien kirjojen lisäksi olen kyllä lukenut teoksia myös 1900-luvun puolivälin tienoilta ja siitä eteenpäin (esimerkiksi Kätköpaikka, Paholaisen kirjeopisto, Anne Frankin päiväkirja, vielä bloggaamattomat Näkymätön lapsi ja Poldark – Kapinallinen).

Aloitin syksyllä myös kirjallisuuden perusopinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Vaikka en ole vähään aikaan postannut kuulumisia, opinnot ovat edelleen käynnissä. Tähän mennessä olen suorittanut 10 opintopistettä ja nyt tammikuussa meillä alkaa kolmen opiskelijan yhteinen lukupiiri kotimaisen kirjallisuuden tuntemuksen kurssille. 11 kirjaa kolmessa kuukaudessa, vähän hirvittää! Yhtään en ole tietenkään lukenut valmiiksi. On siis todennäköistä, että 1800-1900-luvun suomalaiset klassikot näkyvät täällä bloginkin puolella.

Uutena juttuna lokakuussa laitoin pystyyn myös blogin uutiskirjeen, jossa on kuukausittaiset kuulumiset blogista ja muualta kirjamaailmasta. Kaksi kirjettä on nyt lähtenyt, ja seuraavan on tarkoitus lähteä tammikuun alussa. Tilaa oma kappaleesi, jos et vielä ole listoilla.

Kaiken kaikkiaan kirjavuosi 2017 onnistui oikein hyvin. Ensi vuodeksi pitäisi keksiä vähän vaativampi lukutavoite! 65 kirjaa ehkäpä, vai pitäisikö tähdätä vielä korkeammalle?

Pääkuva: Pixabay

4 kommenttia
Kirjoittanut Sanna aiheesta Jutustelua

Lukujonossa 3 vuotta – tilaa blogin uutiskirje!

Tänään juhlitaan synttäreitä, kun blogini täyttää kunnioitettavat kolme vuotta. Perustin blogin Kirjamessujen alla vuonna 2014 ja julkaisin ensimmäisen postauksen 23.10. otsikolla Hei kirjamaailma! Heti seuraavana päivänä tuli ulos ensimmäinen kirja-arvio, vanhasta suosikkikirjasta, tietenkin. 

Taaperoikäinen Lukujonossa on tähän mennessä ollut kaikista pitkäikäisin projektini. Kuten ensimmäisessä postauksessani totesin, kirjoista riittää aina sanottavaa. Ja se on aika ihanaa! Koskaan ei ole vielä tullut täydellistä blogijumia, koska aina voi lukea jotain uutta. Tälläkin hetkellä reilun kymmenen postauksen puskurivarasto auttaa ylläpitämään säännöllistä postaustahtia. Nykyään lukemiseni on melko puuskittaista, ja välillä voi tulla pitkäkin tauko.

Tavoitteenani on kehittää Lukujonossa-blogia entisestään: enemmän postauksia, uusia ideoita ja tekstisarjoja, ehkä kirjavideoitakin jossain vaiheessa. Kirja-arvioiden lisäksi on kiva julkaista myös kaikkea muuta, erityisesti kirjailija- ja kirjabloggaajahaastattelut ovat olleet tykättyjä. Villi unelmani olisi joskus elättää itseni kirjoittamalla Unelmahommissa-kirjan tyyliin, mutta siihen on vielä matkaa.

Otin kuitenkin uuden askeleen kohti laajempaa kirjablogimediaa:  Kolmevuotissynttäreiden kunniaksi perustin blogille uutiskirjeen. Olen aika innoissani siitä! Tilaajana saat postilaatikkoosi tuoreet kirja-aiheiset kuulumiset noin kerran kuukaudessa. Mukana on blogipäivitysten lisäksi aina myös pelkästään uutiskirjeen tilaajille suunnattua sisältöä.

Ensimmäinen kirje lähtee lauantaina 4. marraskuuta, ja nyt tulee se porkkana: Marraskuun uutiskirje sisältää arvonnan vain uutiskirjeen tilaajille! Palkintoina on kolme huikeaa kotimaista romaania, jotka olen tänä vuonna arvioinut blogissa ja joista olen kaikista tykännyt. Kaikki kolme ovat muuten myös esikoisromaaneja.

Uutiskirje kannattaa käydä tilaamassa heti, koska voittomahdollisuudet ovat huimat. Tällä hetkellä tilaajia on nimittäin tasan kolme, eli minä ja kaksi perheenjäsentäni, jotka eivät saa osallistua arvontaan. :D Meilit voi perua milloin tahansa, jos kuukausittainen kirjallinen pläjäys ei miellytä.

Tilaa blogin uutiskirje >

Lukemisiin!

Terveisin Sanna

9 kommenttia
Kirjoittanut Sanna aiheesta Jutustelua