Kirjamessut

Lauantai Kirjamessuilla 2016

kirjamessut2

Tunnelmakuva Kirjamessuilta perjantailta kolmen aikoihin: hirveästi porukkaa! Kävin pikaisesti messuilla pyörähtämässä jo perjantaina, koska halusin bloggaajakortilleni kotelon. Viime vuonna menin bloggaajabrunssille lauantaiaamuna suoraan, ja oli tyhmää kun blogin nimen näyttävää rintakorttia ei saanut mihinkään kiinni. Näin sitä oppii. :D

kirjamessut1

Varsinainen messupäiväni oli siis lauantai. Päivä alkoi jo aikaisin, kun suuntasin yhdeksältä WSOY:n ja Tammen järjestämälle bloggaajabrunssille. Siihen aikaan Messukeskuksen edusta oli vielä autio.

kirjamessut3

Bloggaribrunssille oli tullut kuulemma ennätysmäärä väkeä, ja paljon meitä olikin. Tuoleja jouduttiin hakemaan muutamia lisää. Tänä vuonna tilassa oli suurena parannuksena pöydät jokaiselle – helpottaa kummasti syömistä. Ohjelmassa oli aamupalaa, lyhyitä kirjailijahaastatteluita ja BookBeat-palvelun esittäytyminen. Kirjailijoista mukana olivat Claes Andersson, Tuula-Liina Varis, Riitta Jalonen, Hannu Mäkelä ja Anja Snellman.

Täytyy myöntää, että tunnen todella huonosti kotimaisia kirjailijoita ja heidän tuotantoaan. Haastattelujen lomassa googlailin siis ahkerasti, keitä nyt olikaan puhumassa ja mitä kaikkea he ovat kirjoittaneet. Sivupöydällä oli myös kirjoja jaossa, nappasin sieltä kaikkein kiinnostavimman oloiset teokset eli Riitta Jalosen romaanin Kirkkaus ja Tuula-Liina Variksen Huvilan.

kirjamessut4

Brunssin jälkeen suurin osa bloggaajajoukosta siirtyi suoraan pressitilaan Atenan järjestämään tilaisuuteen, jossa esiintyivät esikoiskirjailijat Soili Pohjalainen (teos Käyttövehkeitä) ja Tiina Lifländer (Kolme syytä elää). He ovat molemmat myös bloggaajia, ja tilaisuudessa syntyikin jonkinmoista keskustelua bloggaajien ja kirjailijoiden suhteesta.

Yhteenvetona: Bloggaajat pitävät siitä, jos kirjailija käy kommentoimassa oman kirjansa arviota. Varsinkin jos on pitänyt kirjasta, se on bloggaajalle iso juttu että kirjailija huomioi arvion. Väärinkäsityksiä saa myös oikoa, mutta on turha tulla vänkäämään jos on arviosta eri mieltä. Ei ole myöskään korrektia pyytää, että kriittinen arvostelu poistetaan blogista. Olipa eräs bloggaja saanut myös ihan haukkumakirjeen. kirjamessut5

Kirjapuolen lisäksi kävimme myös Viini- ja Ruokamessut huolella läpi. Yhdellä osastolla viinit oli hauskasti aseteltu seinälle, ja jokaiselle oli kirjoitettu sopiva käyttötarkoitus. Sieltä löytyi tietenkin oma viini myös kirjan kanssa nautittavaksi (Kumala Colombard Chardonnay). 
kirjamessut6

Sitten messuhankintoihin: Katselin mustia kirja-aiheisia kangaskasseja jo viime vuoden messuilla, ja nyt sitten viimein ostin yhden. Siihen sai hyvin kiinni myös uuden Kirjabloggaaja-pinssin. kirjamessut7

Kirjoja tarttui mukaan neljä: Tuula-Liina Variksen Huvila ja Riitta Jalosen Kirkkaus aamun bloggaajatilaisuudesta, Atenan osastolta arvostelukappaleena Aikamatkaajan opas historiaan ja Gummeruksen ständiltä oma Kerro minulle jotain hyvää (jättipokkarit vitosen kappale). Nyt pitäisi sitten enää ehtiä lukea nämä ja kaikki muut kirjahyllyssä odottavat uutuudet.

Bloggaajapassi messuille saatu blogin kautta. 

2 kommenttia
Kirjoittanut Sanna aiheesta Kirjamessut

Turun kirjamessuilla 2016 – lauantain tunnelmia

mäkelänkatuaamulla

Aikainen aamuherätys viikonloppuna.

Minäkin olin viime viikon lauantaina Turun kirjamessuilla, vaikka en ole ehtinyt vielä päivittää tänne kuulumisia. Twitterissä jo jonkin verran kommentoinkin päivän tapahtumia. Heräsin siis lauantaiaamuna kuudelta, jotta ehdin päivän ensimmäiseen Onnibussiin Helsingistä kohti Turkua. Aurakadun pysäkiltä liu’uin sujuvasti messubussiin numero 100. Turun messukeskus ei tosiaan ole yhtä keskeisellä paikalla kuin Helsingin messukeskus, mutta onneksi suora bussiyhteys on olemassa niin tämmöiset turistitkaan eivät eksy.

fioresaliohjelma

Fiore-lavan ohjelma.

Kiersin toki läpi kaikki messuhallit (jonkin aikaa meni että opin suunnistamaan), mutta päätin kirjojen hamstraamisen sijaan keskittyä ennemmin ohjelman kuuntelemiseen. Ostokset ehtii hoitaa sitten Helsingin messuilla… Ehdottomasti kiinnostavimman ohjelman löysin aivan A-hallin takanurkassa sijaitsevalta Fiore-lavalta, jonka ohjelmaa tuotti Suomen kirjailijaliitto. Siellä viihdyinkin viidestä messutunnistani melkein kolme. Lava olisi ehdottomasti kaivannut enemmän tilaa ja lisää penkkejä. Keskustelut vetivät melkoisen paljon yleisöä, varsinkin jos nimekkäitä kirjailijoita oli mukana.

kirjat2euroa

Tein minä yhden kirjaostoksenkin. Luin alkuvuodesta erinomaisen Steve Jobsin elämäkerran, ja nyt löysin sen minikirjana eli MIKI-formaatissa kahden euron kirjalaarista. Kirja oli sen verran edullinen ja pieneen tilaan mahtuva, että se lähti mukaan. Täytyy myöhemmin testata, miten helposti minikirjan lukeminen oikein onnistuu. Tietysti ostin myös metrilakuja. Kunnon lounaan jätin välistä, kun meinasin saada slaagin 16 euroa maksavasta lounasbuffasta.

kirjailijaliittohjelmaa

Jyrki Vainonen, Merja Virolainen ja Timo Montonen keskustelemassa kirjoitusoppaiden merkityksestä.

Kuuntelin Fiore-lavan ääressä keskustelut Kieli kirjailijan kotina, Kirja-ala murroksessa, Kirjoitusoppaiden merkityksestä, Kirjailijan toinen ammatti, Scifin yhteisöt ja vielä Dekkarikirjailija työssään. Puolen tunnin mittaisissa paneelikeskusteluissa ei ehditty pureutua kovin syvälle, mutta osa niistä oli varsin mielenkiintoisia.

Kieli kirjailijan kotina -paneelissa pohditiin sitä, millaista on kirjoittaa vieraassa kieliympäristössä. Markku Kaskela kirjoittaa Italiassa suomeksi ja Slovakiasta kotoisin oleva Alexandra Salmela asuu Suomessa ja kirjoittaa sekä slovakiksi että suomeksi. On jotenkin todella siisti ajatus, että osaa vierasta kieltä niin hyvin, että voi kirjoittaa sillä suoraan kirjan. Salmela puhui myös kääntämisestä, ja totesi sen olevan todella vaikeaa kielten erilaisuuden takia. Saattaa olla helpompaa kirjoittaa itse suoraan kohdekielellä kuin kääntää tekstiä.

Keskustelu Kirjoitusoppaiden merkityksestä (kuva yllä) harhautui jostain syystä keskusteluun siitä, kuinka opettajat ovat pistäneet kirjoittajaopiskelijat tekemään seksinovelleja, mutta loppuun tuli hyvä neuvo, jonka olen myös itse havainnut toimivaksi:

Scifin yhteisöistä olivat puhumassa Jukka Laajarinteen ja Markku Soikkelin lisäksi Johanna Sinisalo, joka oli tuttu myös kesän Finncon-tapahtumasta. Enkä ole vieläkään lukenut yhtään hänen teoksistaan, pitäisi kyllä ehdottomasti tutustua.

kirjailijaliittoohjelmaa

Dekkarikirjailija työssään: Outi Pakkanen ja Matti Rönkä.

Mielenkiintoisin oli viimeinen lavalla kuuntelemani paneelikeskustelu Dekkarikirjailija työssään. Tuula-Liina Varis haastatteli ja keskustelemassa olivat Outi Pakkanen ja Matti Rönkä. Oli kiinnostavaa kuulla esimerkiksi kirjailijoiden erilaisista työtavoista: Rönkä kertoi, ettei voi aloittaa kirjoittamista ennen kuin tietää mitä kirjassa tapahtuu. Hän tekee myös juonesta ja henkilöistä tarkkoja kaavioita. Pakkanen totesi olevansa aika erityyppinen kirjoittaja – riittää kun tietää ensimmäisen ja viimeisen lauseen. Itse tunnistan itseni ennemmin tuosta etukäteen valmistautuvasta ja kaavioita ja karttoja väsäilevästä tyypistä.

katamelanderhaastattelu

Lopuksi kävin kuuntelemassa vielä nopeasti Type & Tellin osastolla esikoiskirjailija Kata Melanderin haastattelua. Törmäsin Melanderiin joskus Twitterissä, ja jäin ihmettelemään miten hän voi jo mainostaa esikoiskirjansa ilmestyvän alkuvuonna 2017, vaikka ei ole kirjoittanut sitä loppuun. Kävi ilmi, että hän julkaisee kirjansa Type & Tell-palvelun kautta ja hänellä on kokonainen tiimi mukana hiomassa teosta. Täytyy jäädä seuraamaan tätä!

Turun messukeskus tarjosi pressipassin kirjamessuille.

Lähetä kommentti
Kirjoittanut Sanna aiheesta Kirjamessut

Kirjamessut 2015 – sunnuntain fiiliksiä

IMG_20151025_134136

Minun ei pitänyt mennä tänään enää messuille ollenkaan, mutta lähdinpä kuitenkin kun äiti houkutteli ja bloggaajapassi löytyi edelleen takataskusta. Kierreltiin samoja kulmia kuin eilenkin, joten tämä postaus on huomattavasti vähäkuvaisempi.

Kiinnostavin ohjelmanumero oli KirjaKallio haastattelemassa Maria Carolea tämän esikoiskirjaan Tulen tyttäriä liittyen. Tosi hyvin aseteltuja kysymyksiä ja sitä kautta mielenkiintoisia vastauksia, varsinkin kun ottaa huomioon että haastattelijat ovat lukiolaisia. Tulen tyttäriä on ehdottomasti lukulistallani, kunhan saan sen jostain hankittua. IMG_20151025_141510

Antikvaarimessujen puolella oli paljon vanhoja sarjakuvia ja lehtiä. Jopa näinkin vanhoja, eli vuodelta 1891. Jännittävää! Mietin vain, kuka on tajunnut säästää nämä aikoinaan, missä näitä säilytetään ja miten näitä riittää aina vaan myytäväksi. IMG_20151025_142709

Mörkö! Piti odottaa jonkin aikaa että sain kuvan, ei viitsinyt kuvata vierasta naista poseeraamassa mörön vierellä jollekin kaverilleen :D Sillä välin kun minä kuvasin muumimörköä, iskä oli kuulemma melkein kävellyt Sauli Niinistön päälle. (”Mietin että olipa tutunnäköinen jätkä!”) Kävimme sitten bongaamassa Salen vielä yleisön seasta istuskelemasta niin minäkin näin pressan livenä. Melkein otin hänestäkin kuvan mutta en sitten kehdannut. IMG_20151025_143752

Matkaopas keskiajan Suomeen – tämän Atenan uutuuden bongasinkin jo messulehdestä. Ehdottomasti kiinnostava teos joka pääsee lukulistalle! Ostoksia ei sunnuntaipäivältä tarttunut mukaan muuta kuin pussillinen metrilakua. Mums.

1 kommentti
Kirjoittanut Sanna aiheesta Kirjamessut

Kirjamessut 2015 – lauantain fiiliksiä

IMG_20151024_112058

Pääsinpä minäkin vihdoin Helsingin Kirjamessuille! Lauantaipäivä kului vauhdikkaasti messualueella pörrätessä, enkä siltikään ehtinyt nähdä kaikkea.  IMG_20151024_094803

Aamu alkoi kirjabloggareiden messubrunssilla Holiday Innin puolella. Oli mielenkiintoista tavata livenä tyyppejä joiden kanssa on ollut tekemisissä blogin kautta tai Twitterissä! Onnistuin bongaamaan myös muutaman bloggaajan joita olen haastatellut kirjabloggaajasarjaani.

Messubrunssin ohjelma oli mielenkiintoinen. Mukana oli kahdeksan suomalaista esikoiskirjailijaa, jotka kertoivat hieman kirjoistaan, ja myöhemmin vierailivat Katja Kettu sekä venäläinen Mihail Šiškin. Ainoa ongelma oli yrittää syödä aamiaistarjoiluja rivissä istuen ja ilman minkään näköistä pöytää tai tarjotinta :D lopuksi saimme valita kirjailijoiden teoksista kolme kiinnostavinta. Itse nappasin mukaan Kaisa Haatasen Meikkipussin pohjalta, Vuokko Sajaniemen Pedot ja Simo Hiltusen Lampaan vaatteissa.
IMG_20151024_111456

Messujen puolella vilskettä riitti heti aamupäivästä. IMG_20151024_115529

”Reading books makes you better.” Melkein ostin kangaskassin.
IMG_20151024_141715

Kahden euron kirjapöydillä oli arvattaen ihan järkyttävä tungos. Luovutimme kaverin kanssa puolivälissä kun huomasimme ettei seassa ollut mitään kiinnostavaa, emmekä olisi jaksaneet jonottaa kassalle vaikka jotain olisikin löytynyt.
IMG_20151024_142731

Nemon osastolta löysin aivan ihania lasten tietokirjoja. Eläinten sukupuu ja Suuri Karttakirja ovat todella kauniisti kuvitettuja ja muutenkin kutkuttavan mielenkiintoisia. Voisin antaa karttakirjan lahjaksi nuoremmalle itselleni :DIMG_20151024_151251

Atenan puolelta löytyi taasen siistejä puuhakirjoja aikuisille. Värittäminen sinänsä ei ehkä ole niin minun juttuni, mutta ai että nuo 1000 pisteestä pisteeseen-kirjat löytyvät joululahjalistaltani. ”Viisi väriä” oli kiinnostava uutuus – tarvitaan siis vain viisi eri värikynää, joilla väritetään pieniä numeroituja alueita. Lopputulos on joku tunnettu taideteos. Hauskaa!IMG_20151024_150136

Kirjoja, kirjoja… Kaiken kaikkiaan messuilta lähti mukaan viisi kirjaa, eli aiemmin mainitut kolme arvostelukappaletta ja lisäksi ostin pokkareina Hyvän mielen vaatekaapin sekä Siilon. Huvittavaa kyllä, kumpikin löytyy myös viime vuoden messupostauksesta haluaisin lukea -listalta. 
Mitähaluasinlukea2

Lopuksi pieni katsaus siihen, mitä haluaisin seuraavaksi lukea. Olen todennut, että nopein tapa merkitä muistiin hyvä kirja on ottaa siitä valokuva! Lukujonosta löytyy siis fantasiaa (Odininlapsi, Salla Simukan Lumikki-trilogia, Kristiina Vuoren Näkijän tytär, Christopher Paolinin ”trilogian” neljäs osa Perillinen) ja scifiä (Kvanttivaras). Lisäksi haluaisin lukea Sherlock Holmesit joita olen tähän mennessä tapittanut vain telkkarista, Malala Yousafzain elämäkerran, Madventuresin kirjasarjan uusimman sekä kiinnostavan oloisen keskiaikaisen keittokirjan Keskiajan maut.

2 kommenttia
Kirjoittanut Sanna aiheesta Kirjamessut

Lukujonon tärpit Kirjamessuille 2015

logo

Kokosin Helsingin Kirjamessujen messulehtisestä kiinnostavimmat tärpit tämän vuoden messuille. Pääsen itse paikan päälle vain viikonloppuna (ja  suurin osa minua kiinnostavista tapahtumista näyttää olevan päällekkäin), mutta eipä tuo haittaa :D olen menossa myös kirjabloggaajien messubrunssille, aika jännää kun en tunne sieltä ketään.

TORSTAI 22.10.

13:00-14:00 Näytöskeittiö: Henri Alén ja Annukka Oksanen
Vuoden keittokirja – Henkan kotiruokaa koko vuodeksi
Olen seuraillut Henri Alénia ja hänen hittireseptejään Twitterissä, joten olisi hauskaa päästä näkemään tyyppi myös livenä. Vuoden keittokirjaan on koottu nimenomaan kotiruokareseptejä, joihin löytyy ainekset perusruokakaupasta.

13:30-14:00 Kirjakahvila: Liisa-Maria Patjas ja Katleena Kortesuo
Uusi etunimikirja, Aadasta Äijöön
Seuraan Katleena Kortesuon Ei oo totta -blogia ja olen lukenut hänen some- ja markkinointioppaitaan (jotka ovat muuten tosi hyviä). Etunimet ja nimeämisperinteet ovat tietysti myös kiinnostavia.

15:00-15:30 Sibelius: Marjo T. Nurminen
Maailma piirtyy kartalle – tuhat vuotta maailmankartan kulttuurihistoriaa
Koska maantieto ja kartat ovat mielenkiintoisia. Harmittaa vieläkin etten ”ehtinyt” Kansallismuseon karttanäyttelyyn vaikka se oli esillä yli puoli vuotta.

16:30-17:00 Kirjakahvila: Markku Kuisma ja Pekka Seppänen
Suomen pahimmat bisnesmokat
No nyt on lupaava otsikko kirjalla! Esittelyssä Suomen taloushistorian suurimpia bisnesmokia. Näin alaa opiskelleena aihe tietysti kiinnostaa.

16:30-17:00 Takauma: Antti Kasvio
Ulos oravanpyörästä
Aiheina kohtuullistaminen ja downshifting, eli kuulostaa lupaavalta.

PERJANTAI 23.10.

12:00-12:30 Mika Waltari
Eettinen syöminen nyt ja tulevaisuudessa
Ekologinen näkökulma syömiseen. Keskustelemassa mm. Safkatutka-verkkopalvelun tekijät ja haastattelemassa Riku Rantala, joten kiintoisaa settiä varmasti tulossa.

12:00-12:30 Eino Leino: Tiina Miettinen
Piikojen valtakunta – Nainen, työ ja perhe 1600-1700-luvuilla
Tämän kirjan haluan lukea! Historiaa mielenkiintoisesta näkökulmasta.

14:00-14:30 Tarinalaakson teltta: Elina, Emilia ja Otto Hiltunen
Matka ohjelmoinnin maailmaan – opaskirja lapsille ohjelmointiajatteluun
Olen huvittuneena seurannut kaikkien-pitää-osata-ohjelmoida-hypetystä. Ohjelmointi tulee suurella ryminällä kouluihin syksyllä 2016. Haluaisin lukea myös tämän kirjan, koska kiinnostaa miten ohjelmoinnin ja lasten sadun voi yhdistää millään muotoa järkevästi.

16:00-16:30 Kirjakahvila: Antto Terras
Stockmann Yard – myymäläetsivän muistelmat
Tämänkin ”paljastuskirjan” tahtoisin lukea.

16:00-16:30 Wine Corner: Elina Heikkilä ja Maarit Nurmi
Minä voin mennä! Ambomaan ensimmäinen lääkäri Selma Rainio 1873-1939
Keskustelun kohteena on Ambomaan ensimmäinen lääkäri, jonka vaikutus näkyy vielä nykyäänkin Namibiassa. Inspiroivat ihmisten tarinat kiinnostavat!

17:00-17:30 Aleksis Kivi: Luke Harding
Snowden – maailman halutuin mies
”Hardingin tutkivan journalismin mestariteosta lukee kuin jännitysromaania”. Katsoin Snowdenista kertovan dokkarin Citizenfour, ja aihe jäi kiinnostamaan.

17:00-17:30 Wine Corner
Avaimet menestyksekkääseen omakustantamiseen
En ole omakustannetta tekemässä, mutta markkinointinäkökulma ja kirjan saattaminen lukijoiden tietoisuuteen kiinnostaa. Miten se onnistuu?

17:30-18:15 Louhi
Nälkäpelien ja Outolintujen yhteiskunnat – miksi nuorille kirjoitetaan synkkiä tulevaisuuksia?
Niin, miksi?

18:00-18:30 Katri Vala: Emmi Itäranta
Kudottujen kujien kaupunki
Emmi Itärannan esikoisteos Teemestarin kirja oli sen verran hyvä, että myös toiselta kirjalta voi odottaa paljon.

18:00-18:30 Wine Corner: Ilari Aalto ja Elina Heikala
Matkaopas keskiajan Suomeen
Historiaa ilmeisesti viihdyttävällä tavalla. ”Käytöstapojen, ruokakulttuurin ja maailmankuvan tuntemus avaavat kulkijalle kiehtovan ja kansainvälisen matkakohteen!”

18:15-18:45 Louhi
Maailmoja luomaan!
Fantasiamaailman rakennuspaja kaikille kirjoittamisen harrastajille. Kuulostaa hauskalta!

18:30-19:00 Aleksis Kivi: Tuomas Milonoff ja Riku Rantala
Mad Success – Seikkailijan Self Help
Madventures-kaksikko on taas kirjoittanut uuden oppaan reissaajille. ”Käsikirja riittävään menestykseen ja erittäin hyvään elämään.”

19:00-20:00 Näytöskeittiö: Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala
Ajatusta arkiruokaan – herkkuja rippeistä
Ekologinen näkökulma syömiseen näkyy täälläkin. Ruokahävikistä herkuksi, onnistuuko se?

LAUANTAI 24.10.

10:30-11:00 Takauma
Suomen kirjailijaliitto esittää: Ideasta kirjaksi
Mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin kirja on valmis? Mitä kustannustoimittaja tekee? Varmasti kiinnostavaa tietoa kaikille kirjailijaksi halajaville.

11:00-12:00 Näytöskeittiö: Kira Weckman
Latinomakuja
Jostain syystä tärpeissäni on aika paljon ruokajuttuja :D Latinalaisamerikkalainen ruokakulttuuri, nam.

12:00-13:00 Aleksis Kivi
Kirjat ja kirjallisuus
Sauli Niinistö ja Jörn Donner keskustelevat kirjoista ja kirjoittamisesta. Aihe on aika laaja, mutta kyllä voisin mennä kuuntelemaan kirjoista jutustelevaa presidenttiä.

12:00-12:30 Kirjakahvila
Sarjakuva matkailuviennin veturina
Näin matkailualan tulevana ammattilaisena en ollut koskaan kuullut sarjakuvamatkailusta ennen tätä. Kiinnostavaa!

14:30-15:00 Takauma
Suomen kirjailijaliitto esittää: Kirjailijan vuosi
Kirjailijaelämä kiinnostaa. ”Mistä koostuu kirjailijan toimeentulo?” Vai onko sitä? :D

15:00-15:30 Louhi: Anu Holopainen
Ihon alaiset
”Täyteläisiä huulia, virheettömiä kasvoja, animehahmoja ja Barbie-lookia – heti kun raha ja ikä riittävät.” Ajankohtainen ja ajatuksia herättävä aihe.

SUNNUNTAI 25.10.

11:00-11:30 Kirjakahvila: Johanna Alvestad
Kalastajan vaimo
Johanna Alvestad kertoo uudesta neulekirjastaan. Kirjaa enemmän kiinnostaisi nähdä itse bloggaaja, koska Kalastajan vaimoakin on tullut joskus seurattua.

11:30-12:00 Louhi: Jenni Pääskysaari
Tyttö sinä olet…
Tästäkin kirjasta olen kuullut, mutta en ole lukenut sitä vielä. Ilmeisesti kyseessä on voimauttava opus, joka kertoo ne asiat, jotka jokaisen tytön tulisi tietää. Ehkä sopii vähän vanhemmillekin tytöille?

12:00-12:30 Kirjakahvila: Juba Tuomola
Viivi ja Wagner & Sian vuodet 200-2001
”Onko Wagner petollinen sika? Kun Viiville selviää, että hänen pitkäaikainen poikaystävänsä onkin naimisissa, uhkaa pariskuntaa asumusero! Pärjääkö Wagner yksinään? Palaako Viivi possunsa luo?”

13:00-14:00 Näytöskeittiö: Satu Hovi ja Katri Niemi
Keskiajan maut
Moneen kertaan esille tulleet ruoka ja historia yhdistettynä. Enough said.

13:30-14:00 Louhi: Maria Carole
Tulen tyttäriä
Kirjailijahaastattelussakin vieraillutta Maria Carolea olisi kiinnostavaa päästä kuulemaan.

Kuvat: Messukeskuksen materiaalipankki

Lähetä kommentti
Kirjoittanut Sanna aiheesta Kirjamessut