Pottermaratonin lähtölaukaus 2019

Harry Potter -lukumaraton 2019 on virallisesti alkanut! Mukana meitä on ainakin kahdeksan potteristia, ja mukaan voi edelleen hypätä lennosta. Tavoitteena on lukea tai kuunnella 24 tunnin aikana mahdollisimman paljon Pottereita tai niihin liittyvää oheiskirjallisuutta. Haasteen saa aloittaa mihin kellonaikaan tahansa viikonlopun aikana. Tarkemmat ohjeet löytyvät ilmoittautumispostauksesta.

Tähän postaukseen saa linkittää omat maratonpostaukset ja somekanavat, tai kommentoida muuten fiiliksiä maratonin edistymisestä.

Hauskaa maratonia – muistakaa myös syödä ja nukkua!

Somessa maratonin tunniste on lyhyt ja ytimekäs #pottermaraton.


Seuraa maratonia blogeissa ja somessa:

Sekä Instagramissa tunnisteella #Pottermaraton

Kiitos kaikille osallistuneille!

#Pottermaraton 2019 – ilmoittaudu mukaan!

Harry Potter -lukumaraton tulee jo kolmatta kertaa! Tervetuloa mukaan lukemaan yhdessä Potterversumiin sijoittuvaa kirjallisuutta heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. 

Ajankohta on perinteinen Harryn syntymäpäivää lähinnä oleva viikonloppu 26.-28.7.2019, ja aikaa maratoniin on 24 tuntia.

Pottermaratonin säännöt:

 1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu tai kuunneltu Harry Potter -kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin. Voit aloittaa mistä kirjasta vain. 
 2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan tahansa viikonlopun aikana. Ruoka- ja lepotaukoja kannattaa ehdottomasti pitää, mutta ne lasketaan mukaan 24 tunnin suoritusaikaan. 
 3. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa, ja millä kielellä tahansa, kunhan lukee Potterversumiin sijoittuvia tai siitä kertovia kirjoja! 
 4. Merkitse ylös luettu sivumäärä ja kirjaa ylös luetut kirjat. Voit kertoa maratonin tuloksista vapaasti omassa blogissasi, tubekanavallasi, sometililläsi tai maratonin aloituspostauksessa, jonka julkaisen täällä Lukujonossa viikonlopun aikana. 
 5. Maratonin hashtagina somessa on #pottermaraton. Twiittaaminen ja instagrammailu on sallittua ja suotavaa!

Ilmoittaudu mukaan kommentoimalla tähän postaukseen. Laita mukaan myös linkki blogiin tai sometiliisi!

Voit käyttää vapaasti postauksen alussa olevaa banneria tai pienempää kuvaa:

Tervetuloa mukaan!

Pottermaratonin osallistujat:

 1. Sanna / Lukujonossa
 2. Johanna / Unelmien aika
 3. Marika Oksa
 4. Niina / Yöpöydän kirjat
 5. Aila
 6. Milla / Yhden naisen lukupiiri
 7. Raija / Taikakirjaimet
 8. Eeva / Eevan kirjakolo
 9. Niina / Ikuinen lukutoukka
 10. Siiri
 11. Kirsi / Siinä sivussa

Päivitys 26.7. Maraton on alkanut! Voit käydä linkittämässä blogisi tai sometilisi lähtölaukauspostaukseen.

Pottermaratonin tunnelmia 2018

Tämän viikonlopun Harry Potter -lukumaratonille on tullut mukavasti osallistujia – nyt meitä on jo neljätoista, eli enemmän kuin viime kerralla! Vielä ehtii hypätä mukaan.

Aloitan itse maratonin nyt lauantaina klo 15, joten lukuaikaa on huomiseen iltapäiväkolmeen saakka. Päivittelen tähän postaukseen omaa edistymistäni. Muiden osallistujien maratonpostaukset on linkattu lähtölaukauspostaukseen.

Lauantai 28.7.

Klo 15.00, 0 sivua
Viime maratonissa aloitin Viisasten kivestä ja ehdinkin lukea melkein kolme ensimmäistä Potteria. Nyt ajattelin aloittaa suoraan Puoliverisestä prinssistä ja jatkaa Kuoleman varjeluksiin jos ehdin. Loppupään kirjat ovat sen verran monipuolisia, etten osaa niitä ihan vielä ulkoa. Lämpötila sisällä ja parvekkeella on samat 30 astetta, joten taidan lueskella ulkona niin on edes pieni mahdollisuus tuulenviriin.

Klo 17.15, 134 sivua
Maraton etenee mukavasti, vaikka välillä harhaudunkin somen puolelle. Piti väsätä tässä välissä parvekkeelle myös kotitekoinen ampiaiskarkotin, kun pörriäisiä tunki kiusaamaan.

Klo 21.30, 398 sivua
Puoliveristä prinssiä edelleen. Olen käyttänyt viimeiset puoli tuntia ampiaisen jahtaamiseen, kun se päätti jäädä asumaan sisälle. Nyt jatkan vielä Potteria ja yritän viilentää kämppää.

Sunnuntai 29.7.

Klo 13.00, 698 sivua
Sain Puoliverisen prinssin luettua loppuun! Vielä on muutama tunti aikaa aloitella Kuoleman varjeluksia. Saatanpa jatkaa sen lukemista vielä maratonajan päättymisenkin jälkeen. Se on ihan hyvä tapa viettää viimeistä kesälomapäivää.

Klo 15.00, 832 sivua
Maraton on päättynyt minun osaltani! Ehdin lukea vielä reilut sata sivua Kuoleman varjeluksia. Potterit ovat mukavan nopealukuisia, kun niiden kanssa ei tarvitse ajatella kovin paljon. Lisäksi niistä löytyy uusia yksityiskohtia vielä monen lukemiskerrankin jälkeen. Taidan jatkaa vielä kirjaa muuten vain.

Lopputulos oli siis 832 sivua. Jäin jonkin verran viimekertaisesta Potter-sivumäärästä, joka oli huikeat 1154 sivua. Tällä kertaa otin kuitenkin ihan rennosti ja ehdin tehdä vähän muutakin maratonin aikana.