Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).

Kirjamessut 2015 – lauantain fiiliksiä

IMG_20151024_112058

Pääsinpä minäkin vihdoin Helsingin Kirjamessuille! Lauantaipäivä kului vauhdikkaasti messualueella pörrätessä, enkä siltikään ehtinyt nähdä kaikkea.  IMG_20151024_094803

Aamu alkoi kirjabloggareiden messubrunssilla Holiday Innin puolella. Oli mielenkiintoista tavata livenä tyyppejä joiden kanssa on ollut tekemisissä blogin kautta tai Twitterissä! Onnistuin bongaamaan myös muutaman bloggaajan joita olen haastatellut kirjabloggaajasarjaani.

Messubrunssin ohjelma oli mielenkiintoinen. Mukana oli kahdeksan suomalaista esikoiskirjailijaa, jotka kertoivat hieman kirjoistaan, ja myöhemmin vierailivat Katja Kettu sekä venäläinen Mihail Šiškin. Ainoa ongelma oli yrittää syödä aamiaistarjoiluja rivissä istuen ja ilman minkään näköistä pöytää tai tarjotinta :D lopuksi saimme valita kirjailijoiden teoksista kolme kiinnostavinta. Itse nappasin mukaan Kaisa Haatasen Meikkipussin pohjalta, Vuokko Sajaniemen Pedot ja Simo Hiltusen Lampaan vaatteissa.
IMG_20151024_111456

Messujen puolella vilskettä riitti heti aamupäivästä. IMG_20151024_115529

”Reading books makes you better.” Melkein ostin kangaskassin.
IMG_20151024_141715

Kahden euron kirjapöydillä oli arvattaen ihan järkyttävä tungos. Luovutimme kaverin kanssa puolivälissä kun huomasimme ettei seassa ollut mitään kiinnostavaa, emmekä olisi jaksaneet jonottaa kassalle vaikka jotain olisikin löytynyt.
IMG_20151024_142731

Nemon osastolta löysin aivan ihania lasten tietokirjoja. Eläinten sukupuu ja Suuri Karttakirja ovat todella kauniisti kuvitettuja ja muutenkin kutkuttavan mielenkiintoisia. Voisin antaa karttakirjan lahjaksi nuoremmalle itselleni :DIMG_20151024_151251

Atenan puolelta löytyi taasen siistejä puuhakirjoja aikuisille. Värittäminen sinänsä ei ehkä ole niin minun juttuni, mutta ai että nuo 1000 pisteestä pisteeseen-kirjat löytyvät joululahjalistaltani. ”Viisi väriä” oli kiinnostava uutuus – tarvitaan siis vain viisi eri värikynää, joilla väritetään pieniä numeroituja alueita. Lopputulos on joku tunnettu taideteos. Hauskaa!IMG_20151024_150136

Kirjoja, kirjoja… Kaiken kaikkiaan messuilta lähti mukaan viisi kirjaa, eli aiemmin mainitut kolme arvostelukappaletta ja lisäksi ostin pokkareina Hyvän mielen vaatekaapin sekä Siilon. Huvittavaa kyllä, kumpikin löytyy myös viime vuoden messupostauksesta haluaisin lukea -listalta. 
Mitähaluasinlukea2

Lopuksi pieni katsaus siihen, mitä haluaisin seuraavaksi lukea. Olen todennut, että nopein tapa merkitä muistiin hyvä kirja on ottaa siitä valokuva! Lukujonosta löytyy siis fantasiaa (Odininlapsi, Salla Simukan Lumikki-trilogia, Kristiina Vuoren Näkijän tytär, Christopher Paolinin ”trilogian” neljäs osa Perillinen) ja scifiä (Kvanttivaras). Lisäksi haluaisin lukea Sherlock Holmesit joita olen tähän mennessä tapittanut vain telkkarista, Malala Yousafzain elämäkerran, Madventuresin kirjasarjan uusimman sekä kiinnostavan oloisen keskiaikaisen keittokirjan Keskiajan maut.

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjamessut 2015 – lauantain fiiliksiä”

  1. Kyllä se päivä tulee kun olet äiti saat vapaasti ostella noita kirjoja ”lapsillesi” :)

    Meillä on tuo karttakirja, ja se on SUPERihana!

    Vastaa

Jätä kommentti