Kirjoittaja

Olen Sanna, alun perin matkailualalle kouluttautunut markkinoinnin ammattilainen. Aktiivista lukuharrastusta minulla on takana noin kaksikymmentä vuotta. Työn ja blogin ohessa opiskelen kirjallisuuden perusopintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Jos näiden jälkeen jäisi vielä aikaa, kirjoittaisin fantasiaromaanin.

Kaunokirjojen parhautta ovat fantasia ja scifi, YA-kirjallisuus ja historialliset rakkausromaanit. Kestosuosikkeihini kuuluvat Harry Potterit, jotka olen lukenut läpi vähintään kymmenen kertaa. Tykkään myös sivistää itseäni tietokirjoilla eri aihealueilta.

Sen sijaan en juurikaan innostu realistisista nuortenromaaneista tai kotimaisista dekkareista. Myöskään genre ”keski-ikäisen suomalaisen miehen tunne-elämän ongelmat” ei kuulu suosikkeihini (esimerkkejä täällä ja täällä).

Lempihahmot: Katniss Everdeen (Nälkäpeli-trilogia), Jane Eyre (Kotiopettajattaren romaani), Hermione Granger (Harry Potter)
Ihquin fiktiivinen mies: Herra Darcy (Ylpeys & Ennakkoluulo)

Paras paikka lukea: Sohva + paljon tyynyjä
Kirjan kanssa sopii: Villasukat ja suklaalevy
Paras kirjan korvike: Leffailta
Kovakantinen vai pokkari: Lahjaksi kovakantinen, itse ostettuna pokkari (halvempia ja mahtuvat matkalle mukaan)
Kamalinta kirjoissa: Niiden muuttaminen uuteen asuntoon
Kolme kirjaa jotka ottaisi matkalukemiseksi autiolle saarelle:

  • Raamattu
  • Ylpeys & Ennakkoluulo
  • Aikamatkustajan vaimo

Paras TV-sovitus kirjasta: Ylpeys ja ennakkoluulo (BBC:n minisarja, 1995). Hyvänä kakkosena tulee Uusi Sherlock (2010-), vaikka en ole alkuperäisiä kirjoja lukenutkaan.
Parhaat elokuvasovitukset kirjoista:

  • Tuulen viemää (1939)
  • Taru sormusten herrasta –trilogia (2001-2003)
  • Geishan muistelmat (2005)

Pidän onnellisista lopuista.