Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).

Harry Potter -maraton 31.7.2016 – tule mukaan!

pottermaraton900px

Nyt kun Blogistanian kesälukumaratonista on selvitty, edessä on kesäinen Harry Potter -lukumaraton! En varmasti ole ainoa, joka lukee kyseisiä kirjoja uudestaan ja uudestaan. Kun perinteisenä kesämaratonpäivänä 10.7. keskityttiin muuten vain monipuoliseen kirjallisuuden lukemiseen, heinäkuun lopussa voi ahmia sitten hyvällä omallatunnolla Pottereita. Pottermaratonin ajankohta on tietenkin velhoystävämme syntymäpäivä eli

sunnuntai 31.7.2016

Harry täyttää kyseisenä päivänä muuten 36 vuotta!

Pottermaratonin säännöt: (muokattu perinteisen lukumaratonin säännöistä):

 1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu Harry Potter -kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin. Voi aloittaa mistä kirjasta vain. 
 2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan tahansa. (Esim. aloitus 31.7. klo 18:00 ja lopetus 1.8. klo 18:00) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 30.7., kunhan osa maratonista luetaan 31. päivän puolella. Tankkaus-, lepo-, yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 
 3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa (tai Pottermaratonin lähtölaukauspostauksen kommenteissa). Kirjataan mielellään myös luetut kirjat.
 4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa, ja millä kielellä tahansa, kunhan lukee Pottereita! 
 5. Pottermaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa. Ainakin tulosartikkeli linkitetään Pottermaratonin lähtölaukauspostaukseen.
 6. Maratonin hashtagina somessa on #pottermaraton. 

Ilmoittaudu mukaan kommentoimalla tähän postaukseen. Muista laittaa blogin nimi tai osoite mukaan! Myös ilman blogia voit osallistua, ja jakaa sivumäärän ja kokemuksia sitten Pottermaratonin lähtölaukauspostauksen kommentteihin. Bloggaajat kirjoittavat tuloksista blogiinsa.

TERVETULOA MUKAAN!

PS. Osallistu samalla myös Hyllytontun Okklumeus-lukuhaasteeseen ja lue koko potti kerralla :D

Pottermaratoniin osallistuvat blogit:

 1. Carry on reading 
 2. Et ole liian villi lukemaan 
 3.  Kuutar lukee
 4.  Luetaanko tämä?
 5.  Lukujonossa
 6.  Neverendingly
 7.  Oksan hyllyltä
 8.  Sivutiellä (ehkä)
 9.  Tuntematon lukija
 10.  Turkooseja unelmia (ehkä)
 11.  Unelmien aika
 12.  Vinopino kirjoja
 13.  Yöpöydän kirjat

Muut osallistujat:

 1.  Nina

19 kommenttia artikkeliin ”Harry Potter -maraton 31.7.2016 – tule mukaan!”

 1. Otin varaslähtöä ja luin Potteria jo lukumaratonissa. Mukana siis tässäkin. Jos en ole siihen menessä lukenut Liekehtivää pikaria loppuun, aloitan sillä. :)

  Vastaa
 2. Voisinpa osallistua, vaikken se innokkain Potter-fani olekaan. Minulla on kaikki Potterit omassa hyllyssä, mutta edellisestä lukukerrasta on jo vuosia… :)

  Vastaa
 3. Minäkin voisin osallistua. Kaikki Potterit löytyy hyllystä, mutta koskaan en ole niitä lukenut, joten eiköhän olisi jo aika! :D Kesälukumaratonia varten olin Viisasten kiven varannut pinoon ja olin jo hilkulla aloittaa sitä, mutta en sitten ehtinytkään.

  Vastaa
 4. Ehdottomasti mukana. :) Olenkin lukenut tuohon Okklumeus haasteeseen jo neljä potteria, eli maratonissa luen viidennettä kirjaa, Feeniksin kiltaa.

  Vastaa
 5. Suurena Potter fanina mieli tekisi lähteä mukaan, mutta koko sen viikon olen yövuorossa joten tuleekohan siitä vielä siinä vaiheessa mitään :D Täytyy pistää mietintämyssyyn ;)

  Vastaa
 6. Täällä yksi Ehkä lisää! Innostuin muutenkin nyt lainaamaan lapsuusaikani suosikkeja, joten jos aikaa vain riittää, lähden minäkin mukaan. Pitäähän sitä nyt välillä verestää Potter-muistojaan. Lainasin muutenkin Pottereiden suomennoksista kertovan kirjan (sopiiko se haastelukemiseksi vai keskitytäänkö vain itse sarjaan?), alkupään Potterit pitää vielä noutaa kirjastosta. :)

  sivutiella.blogspot.fi

  Vastaa
 7. Ihanaa, Goodreadsissä muutenkin 2016 vuoden lukuhaasteessa mukana ja siihen tarvitsenkin kirjoja luettavaksi. Blogia ei ole mutta mukana tässä haasteessa todellakin!
  Päivitän sinne Goodreadsiin sitä mukaan kun luen :D
  Jospa vaikka siis ne Harry Potter kirjat lukisi sekä viimeinkin myös HP:n tietokirjat Maaginen maailma ja Suuri otuskirja! :)

  Vastaa
  • Hienoa, tervetuloa mukaan! Voit vaikka linkittää Goodreads-profiilisi sitten maratonin lähtölaukauspostaukseen :)

   Vastaa

Jätä kommentti