Pottermaratonin lähtölaukaus 2018

Harry Potter -lukumaraton 2018 on virallisesti alkanut! Mukana on tällä hetkellä kymmenen potteristia, ja mukaan voi edelleen hypätä lennosta. Tavoitteena on lukea 24 tunnin aikana mahdollisimman paljon Pottereita tai niihin liittyvää oheiskirjallisuutta. Haasteen saa aloittaa jo nyt perjantaina, kunhan vähintään osa maratonista suoritetaan lauantain 28.7. puolella.  Tarkemmat säännöt löytyvät ilmoittautumispostauksesta.

Linkittäkää tähän postaukseen omat maratonpostauksenne tai kommentoikaa muuten fiiliksiä maratonin edistymisestä, ainakin lopullinen luettu sivumäärä ja teokset. Käyn alkuviikosta läpi kaikki maratoonaajat ja teen vielä koostepostauksen.

Hauskaa maratonia – muistakaa myös syödä ja nukkua!

Somessa maratonin tunniste on lyhyt ja ytimekäs #pottermaraton.

Seuraa maratonia blogeissa:

 1. Kymmenes kirjain – aloittaa Salaisuuksien kammiosta
 2. Lukujonossa – aloitan Puoliverisestä prinssistä
 3. Päivä kerrallaan – aloitti Azkabanin vangista
 4. Suudelmia ja sukkanauhoja – aloittaa Viisasten kivestä
 5. Taikakirjaimet – aloittaa Feeniksin killasta
 6. Yöpöydän kirjat – aloittaa Viisasten kivestä

POTTERMARATONIN KOOSTE:

Kiitos kaikille osallistumisesta, twiittailusta ja instagrammailusta! Aivan kaikki alun perin ilmoittautuneet eivät ole ilmoittaneet tuloksiaan, mutta kokosin tuohon yläpuolelle löytämäni blogipostaukset maratonista.

Yhdessä luimme laskelmieni mukaan 3592 sivua Potter-kirjallisuutta, hienoa! Tämän maratonin hitti olivat kuvitetut Harry Potterit, joita on nyt ilmestynyt ensimmäisistä kolmesta kirjasta.

Ensi vuonna uudestaan ;)

22 kommenttia artikkeliin ”Pottermaratonin lähtölaukaus 2018”

 1. Hyppään mukaan maratoniin lennosta ja aloitan sen Sorcerer’s Stonella ihan juuri. En postaa tästä blogiin, mutta Instagramissa ja Twitterissä voi seurata haasteen etenemistä (näihin on linkit blogissa)

  Vastaa
 2. Sain luettua 468 sivua. Ensin luin keskenjääneen Viisastenkiven loppuun ja jatkoin lukemalla Salaisuuksien kammion. Viimeisen tunnin käytin Siuntio Silosäkeen tarinoihin.
  Kiitos maratonin järjestämisestä, toivottavasti seuraavanakin vuonna olisi samanlainen!

  Vastaa
  • Jee! Taisit olla ainoa joka luki myös jotain muuta kuin perus-Pottereita – Silosäikeet tarinat ovat itseltäkin lukematta.
   Eiköhän näitä tule jatkossakin :)

   Vastaa
 3. Maraton on osaltani ohi, mutta matka Pottereiden kanssa on vihdoin alknut ;) tällä kertaa englanniksi, joten ei jää kesken. Saldoksi jäi 155 sivua, kirja Harry Potter and the Philosopher’s stone

  Vastaa
 4. Twitteristä hoksasin Potter-maratonin. Olen lukenut Potterit itse kertaalleen (ja sen verran koukutuin, että viimeinen osa piti lukea englanniksi heti sen ilmestyttyä silloin aikanaan). Lapseni aloittaa syksyllä koulun, ja rupesin miettimään, että hän voisi olla jo Potter-iässä. Nyt aloittelemme Viisasten kiveä kuvitettuna versiona. Maratonin aikana (la-illasta su-iltaan) luimme sitä 40 sivua eteenpäin, mikä on aika paljon ääneen lukemista loppujen lopuksi (kuvitetussa versiossa on isot sivut :D). Tarina kuitenkin vie mukanaan, enkä välillä edes ajattele lukevani ääneen. Muksukin on koukussa!

  Vastaa
 5. Hei! Minulla ei ole blogia mutta luin viikonlopun aikana kirottu lapsi kirjaa yhteensä 134 sivua. Hieno lukumaratooni, kiitos! T.Kreetta

  Vastaa
 6. Unohdin laittaa kommentin jo eilen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Päivittelen enemmän maratonista blogissani lähipäivinä, mutta nyt helteet vievät mehut. Luin kuitenkin Harry Potter ja salaisuuksien kammion kokonaan maratonin aikana, joten lukusaldoksi kertyi 365 sivua. Kiitos paljon maratonin emännöinnistä!

  Vastaa

Jätä kommentti