Kaupallinen yhteistyö Lukujonossa

Haluatko tavoittaa kirjallisuudesta innostuneen yleisön? Tehdään yhteistyötä!

Lukujonossa on vuonna 2014 perustettu kirjablogi, joka laajentui vuonna 2020 YouTube-kanavalle. Tuotan monipuolista kirjallisuussisältöä, jossa yhdistän sopivassa suhteessa asiaa ja viihdettä– enkä ota itseäni turhan vakavasti. Olen kehitellyt erilaisia videokonsepteja, kuten kirjallisuuden ajankohtaisohjelma Kirjaruudun ja huumorilla höystetyn Kirjaraivon. Syksyllä 2023 perustin videonpodcastin, jossa haastattelen kirja-alalla vaikuttavia ihmisiä.

Pääkanavissani Youtubessa ja Instagramissa on yhteensä lähes 3000 sitoutunutta seuraajaa. Yleisöni koostuu pääasiassa aikuisista, mutta tuotan runsaasti sisältöä myös lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Pitkät videoni saavat useita satoja katselukertoja, ja monet keräävät katselukertoja vielä vuosia julkaisun jälkeenkin.

Haluan tehdä aidosti seuraajiani kiinnostavia juttuja, joten ideoin mielelläni omannäköisen sisällön tilaajan toiveiden pohjalta. Noudatan kaikissa kanavissani Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistuksia kaupallisen sisällön merkitsemisestä.


Esimerkkejä yhteistyömuodoista

Lukumaraton luksushotellissa tai herkkutauko keskellä kirjaraivoa? Mitä hauskempi konsepti, sen parempi! Kaupallinen yhteistyö Lukujonossa-kanavissa voi olla esimerkiksi:

  • Kokonainen video tuotetta tai palvelua sivuavasta aiheesta
  • Viihteellinen mainoskatko videon välissä (esim. Kirjaruudun sponsorointi)
  • Kaupallinen sketsi videon jälkeen (esimerkki sketsistä)
  • Podcast-jakso tai kausi kaupallisessa yhteistyössä (tutustu podcastiin)
  • Tapahtumakäynti, yritysvierailu tai ”TET-päivä” organisaatiossa
  • Kela tai kuvapostaus ja setti tarinoita Instagramissa
  • Affiliate-mainoslinkit tai arvonnat seuraajille
  • Pro bono -yhteistyö (hyvän asian puolesta)

Sisältöyhteistöiden lisäksi vedän mielelläni sosiaalisen median koulutuksia tiimeille ja toteutan haastatteluja organisaatioiden omiin kanaviin teksti-, podcast- tai videomuodossa. En viihdy lavalla ison yleisön edessä, mutta voin esiintyä esimerkiksi etätapahtumissa tai -koulutuksissa.

Ota yhteyttä, niin etsitään sopiva yhteistyömalli!

Sanna Ruoho

Tekstitalo (Y-tunnus 3119503-1)


Videoistani sanottua:

Näitä sun videoita on ilo katsoa! 😀❤️

Sun videot on MAHTAVIA. Sun kommentit ja huumorintaju on vaan!!! Tää uusin fifty shades raivoaminen oli parasta kirjatubea!

Tällaisia lukumaratonvideoita on mukava katsella, ja oli tosi hauska idea ottaa mukaan seuraajien ehdottamia kirjoja, sait kivan sekopäisen paletin. Inspiroivaa. 😂

Aaah, miten ihanaa sarkasmia lanu-kirjallisuuden asemasta julkisuudessa ja yhteiskunnassa! Tällaisia kirjallisuusuutisia Suomi tarvitsee 🤣💕

Tämä on puhdasta neroutta! Pitää jakaa tämä joka päivä kaikkiin someihin!

Apua kuin hyvä video arvostelu 😂 Siis en IKINÄ jaksa kattoo kenenkää videoita, mut tää oli pakko kattoo kokonaa 🙈

Kiitos tästäkin videosta, koen nyt pystyväni keskustelemaan tarpeen vaatiessa kummastakin bestseller-sarjasta täysin asiantuntevasti, ilman että tuhlasin niihin tutustumiseen kokonaista tuntiakaan.

Tää oli aivan mahtava video! Nauroin kippurassa välillä😂

Ihan loistava! 😍 Yleensä en jaksa katsoa videoita, mutta onneksi katsoin tämän.

Aijai, nyt on hyvä! Upea, laadukkaasti tehty uutiskooste alkuvuoden kirjallisuusasiaa, maustettuna kriittisellä twistillä esimerkiksi nuorten kirjallisuuden asemasta. ♥️

Sangen kiintoisaa kuunneltavaa. Lisää tämän kaltaisia kiitos<3

Teet päivän piristyksiä, annat ajattelemisen aihetta ja lukutoukkana tykkään kaikista vinkeistä!

Todella hyvää avaamista, analysointia ja kommentteja. tykkään myös kuinka osasit sisällyttää huumorin mukaan !

Tää on ehdottomasti vuoden paras video kirjoihin liittyen! 😂 Kiitos nauruista

Löysin eilen tämän videon kuvauksesta linkkejä kirjavinkkeihin ja päätin kokeilla että jos nämä ”nuortenkirjat” todella olisivat niin paljon parempia kuin videossa väitetään. No kyllähän ne oli. – – Ymmärsin vihdoin miltä lukemisen kuuluisi tuntua, en eilen illalla malttanut mennä nukkumaan kun piti kuunnella vielä yksi ja sitten vielä toinen luku.

Katso videoita