Kaupallinen yhteistyö Lukujonossa

Haluatko tavoittaa kirjallisuudesta innostuneen yleisön? Tehdään yhteistyötä!

Lukujonossa on vuonna 2014 perustettu kirjablogi, joka laajentui vuonna 2020 YouTube-kanavalle. Tuotan monipuolista kirjallisuussisältöä, jossa yhdistän sopivassa suhteessa asiaa ja viihdettä– enkä ota itseäni turhan vakavasti. Olen kehitellyt erilaisia videokonsepteja, kuten kirjallisuuden ajankohtaisohjelma Kirjaruudun ja huumorilla höystetyn Kirjaraivon. Syksyllä 2023 tein yhden tuotantokauden videonpodcastia, jossa haastattelin kirja-alalla vaikuttavia ihmisiä.

Pääkanavissani Youtubessa ja Instagramissa on yhteensä noin 3000 sitoutunutta seuraajaa. Yleisöni koostuu pääasiassa aikuisista, mutta tuotan runsaasti sisältöä myös lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Pitkät videoni saavat useita satoja katselukertoja, ja ne keräävät katselukertoja vielä vuosia julkaisun jälkeenkin.

Haluan tehdä aidosti seuraajiani kiinnostavia juttuja, joten ideoin mielelläni omannäköisen sisällön tilaajan toiveiden pohjalta. Noudatan kaikissa kanavissani Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistuksia kaupallisen sisällön merkitsemisestä.


Esimerkkejä yhteistyömuodoista

Lukumaraton luksushotellissa tai herkkutauko keskellä kirjaraivoa? Mitä hauskempi konsepti, sen parempi! Kaupallinen yhteistyö Lukujonossa-kanavissa voi olla esimerkiksi:

  • Kokonainen video tuotetta tai palvelua sivuavasta aiheesta
  • Viihteellinen mainoskatko videon välissä (esim. Kirjaruudun sponsorointi)
  • Kaupallinen sketsi videon jälkeen
  • Podcast-jakso tai kausi kaupallisessa yhteistyössä
  • Tapahtumakäynti, yritysvierailu tai ”TET-päivä” organisaatiossa
  • Kela tai kuvapostaus ja setti tarinoita Instagramissa
  • Affiliate-mainoslinkit tai arvonnat seuraajille
  • Pro bono -yhteistyö (hyvän asian puolesta)

Sisältöyhteistöiden lisäksi vedän mielelläni viestinnän ja sosiaalisen median koulutuksia. Parhaimmillani olen pienempien porukoiden kanssa ja etäkoulutuksissa. Lue lisää yritykseni palveluista.

Ota yhteyttä, niin etsitään sopiva yhteistyömalli!

Sanna Ruoho

Tekstitalo (Y-tunnus 3119503-1)


Videoistani sanottua:

Näitä sun videoita on ilo katsoa! 😀❤️

Sun videot on MAHTAVIA. Sun kommentit ja huumorintaju on vaan!!! Tää uusin fifty shades raivoaminen oli parasta kirjatubea!

Tällaisia lukumaratonvideoita on mukava katsella, ja oli tosi hauska idea ottaa mukaan seuraajien ehdottamia kirjoja, sait kivan sekopäisen paletin. Inspiroivaa. 😂

Aaah, miten ihanaa sarkasmia lanu-kirjallisuuden asemasta julkisuudessa ja yhteiskunnassa! Tällaisia kirjallisuusuutisia Suomi tarvitsee 🤣💕

Tämä on puhdasta neroutta! Pitää jakaa tämä joka päivä kaikkiin someihin!

Apua kuin hyvä video arvostelu 😂 Siis en IKINÄ jaksa kattoo kenenkää videoita, mut tää oli pakko kattoo kokonaa 🙈

Kiitos tästäkin videosta, koen nyt pystyväni keskustelemaan tarpeen vaatiessa kummastakin bestseller-sarjasta täysin asiantuntevasti, ilman että tuhlasin niihin tutustumiseen kokonaista tuntiakaan.

Tää oli aivan mahtava video! Nauroin kippurassa välillä😂

Ihan loistava! 😍 Yleensä en jaksa katsoa videoita, mutta onneksi katsoin tämän.

Aijai, nyt on hyvä! Upea, laadukkaasti tehty uutiskooste alkuvuoden kirjallisuusasiaa, maustettuna kriittisellä twistillä esimerkiksi nuorten kirjallisuuden asemasta. ♥️

Sangen kiintoisaa kuunneltavaa. Lisää tämän kaltaisia kiitos<3

Teet päivän piristyksiä, annat ajattelemisen aihetta ja lukutoukkana tykkään kaikista vinkeistä!

Todella hyvää avaamista, analysointia ja kommentteja. tykkään myös kuinka osasit sisällyttää huumorin mukaan !

Tää on ehdottomasti vuoden paras video kirjoihin liittyen! 😂 Kiitos nauruista

Löysin eilen tämän videon kuvauksesta linkkejä kirjavinkkeihin ja päätin kokeilla että jos nämä ”nuortenkirjat” todella olisivat niin paljon parempia kuin videossa väitetään. No kyllähän ne oli. – – Ymmärsin vihdoin miltä lukemisen kuuluisi tuntua, en eilen illalla malttanut mennä nukkumaan kun piti kuunnella vielä yksi ja sitten vielä toinen luku.

Katso videoita