Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).

5 x kirjakauppa Barcelonassa

Lähdin helmikuun alussa ensimmäistä kertaa yksin reissuun ja vietin viikon Barcelonassa.

Heti ensimmäiseksi huomautan, että jos tavoitteenasi on ensisijaisesti shoppailla kirjoja, Barcelona ei ole ehkä oikea kohde. Alueen toinen virallinen kieli on katalaani, ja myös iso osa myytävistä kirjoista on katalaaniksi. Vaikka osaa espanjaa, saa siis huomata että puolet kirjavalikoimasta on väärällä kielellä. Kaikissa kirjakaupoissa oli kyllä jonkinlainen englanninkielinenkin hylly tai osasto, mutta ei kovin suuri.

Hintataso ei myöskään ole erityisen edullinen verrattuna Suomen hintoihin: uudet kirjat maksavat helposti pari-kolmekymppiä. Muutamia kiinnostavia löytöjä tein kuitenkin näistäkin paikoista! Ja totta kai kaupunkilomalla on aina hauskaa katsastaa paikalliset kirjalliset kohteet.

1. La Central

Tätä kirjakauppaa suositteli Barcelona Free Walking Tour -kierrokseni opas, joka lähetti kierroksen päätteeksi sähköpostilla vinkkejä paikallisista ravintoloista ja kaupoista. La Central -kirjakauppoja on kaupungissa parikin kappaletta, mutta kävin rouheassa Ravalin kaupunginosassa sijaitsevassa La Central del Ravalissa, joka on lyhyen kävelymatkan päästä La Ramblalta.

La Central on viehättävä, vanhanaikainen ja valtavan kokoinen kirjakauppa kahdessa kerroksessa ja useassa sokkeloisessa huoneessa. Pääosin kaupassa myydään espanjan- ja katalaaninkielistä kirjallisuutta, mutta omat pienet osastonsa löytyvät myös englannille ja muille kielille. Pidin erityisesti lastenosastosta! Lisäksi myynnissä oli kaikenlaista pientä kulttuuriaiheista krääsää.

La Central del Raval
Carrer d’Elisabets, 6
Lähimmät metroasemat: Catalunya / Liceu / Universitat

2. Casa del Libro / Casa del Llibre

Casa del Libro, tai katalaaniksi Casa del Llibre, vaikuttaa olevan paikallinen Suomalainen kirjakauppa. Liikkeitä on kaupungissa useita, mutta minä vierailin vain pääkadulla Passeig de Gràcialla sijaitsevassa kaupassa. Sekin on mukavan kokoinen, monipuolinen ja moderni.

Henkilökunta tosin supatteli keskenään niin kiihkeästi, etten viitsinyt kysyä eräästä kirjasta ja ostin sen myöhemmin toisaalta. Täälläkin on mukavan kokoinen lastenosasto, sekä erilaisia teemahyllyjä kaupan suosittelemista teoksista.

Casa del Libro
Passeig de Gràcia, 62
Lähin metroasema: Passeig de Gràcia

3. Hibernian

Espanjaa taitamattomat huomio: Hibernian keskittyy nimenomaan englanninkieliseen kirjallisuuteen. Kauppa on antikvariaatti, joten kirjojen taso (ja hinta) vaihtelee. Muutaman vilkaisun perusteella kierrätyspokkarien hinta oli jotain 4-10 euron väliltä. Valikoimaa kuitenkin riittää. Täältä voi tehdä varsin kiinnostavia löytöjä aina keittokirjoista trillereihin ja klassikko-scifikirjoihin.

Hibernian – Secondhand English Bookshop
Carrer del Montseny, 17
Lähin metroasema: Fontana

4. El Corte Inglésin kirjaosasto

El Corte Inglés on hyvätasoinen, Stockmannin tyylinen tavaratalo Plaça de Catalunyalla. Sen ylimmästä kerroksesta löytyy ihan mukiinmenevän kokoinen kirja- ja paperitarvikeosasto. Erikseen sinne ei kannata matkustaa, mutta tsekkaa osasto toki jos olet kaupoilla muutenkin. Englanninkielisiä kirjoja löytyy yhden hyllyn verran. Suosittelen myös kellarikerroksen herkkuosastoa!

El Corte Inglés
Avinguda del Portal de l’Àngel, 19
Lähin metroasema: Catalunya

5. Museokaupat

Useimmilla Barcelonan museoilla ja nähtävyyksillä on oma pieni putiikki, ja useimmissa kaupoissa on myytävänä myös paljon kirjoja. Monet teokset liittyvät taiteeseen, Gaudiin tai museon erityisalaan, mutta yleensä mukana on kaikenlaista muutakin kiinnostavaa. Kirjoja on turisteja varten tarjolla paljon myös englanniksi.

Erityisen paljon pidin Picasso-museon kaupasta, jonka valikoima yllätti monipuolisuudellaan.

Museu Picasso
Carrer Montcada, 15-23
Lähimmät metroasemat: Jaume I, Barceloneta, Urquinaona, Arc de Triomf


Omat kirjalöytöni

Paremmaksi turistiksi

Ensimmäinen ostokseni oli Picasso-museon kaupasta löytynyt Johan Ideman How to be a better tourist – tips for a truly rewarding vacation. Kirja oli tiukassa muovikääreessä, mutta takakansitekstin ja Goodreads-arvion perusteella päättelin, ettei kyseessä voi olla täysi pommi.

Kirjassa Ideman antaa vinkkejä parempien matkojen tekemiseen, siis sellaisten jotka ovat muutakin kuin massaturismia samoissa kaupungeissa ja tungeksimista samojen nähtävyyksien ääressä. *Köh*, vähän niin kuin matka Barcelonaan. Ehkä minäkin osaan olla parempi turisti seuraavalla matkallani.

Joka tapauksessa, on kiinnostavaa lukea kirja myös matkailualaa opiskelleen näkökulmasta.

Minä matkustan yksin!

Meinasin jo lähteä Kirjan talosta, siis Casa del Librosta, tyhjin käsin pois, kun tämä pomppasi näkökenttääni. Suositeltujen lahjakirjojen löydällä minua odotti Andrea Bergarechen tuore teos Yo viajo sola – explora el mundo a tu manera. Karkeasti käännettynä siis Minä matkustan yksin – tutki maailmaa omalla tavallasi.

Vaikka kirja onkin suunnattu etupäässä ensimmäistä yksinmatkaansa vasta harkitsevalle tyypille, se oli täydellinen kirja hankkia ensimmäiseltä sooloreissulta. En ole lukenut yhtään kokonaista kirjaa vielä espanjaksi, mutta tässä yhdistyvät kiinnostava aihe, ilmava taitto ja kohtalaisen simppeliltä vaikuttava kirjoitustyyli. Odotan innolla, että ehdin tarttua tähän!

Kirjaa ei harmillisesti näytä saavan englanniksi, mutta lupaan kirjoittaa tänne parhaat palat kunhan saan opuksen luettua.

Voimauttavat tiedenaiset

Rachel Ignotofskyn Mujeres de Ciencia – 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo (Tieteen naiset  – 50 pioneeria jotka muuttivat maailmaa) ei ole alun perin espanjankielinen kirja, joten oli ehkä vähän pöllöä ostaa se espanjaksi. Kiehtova kansi osui kuitenkin silmääni La Centralin lastenosastolta, ja kun en heti ostanut sitä, asia jäi harmittamaan. Casa del Librosta kirja olisi löytynyt katalaaniksi, mutta lopulta löysin sen Natura-nimisen ekohippikaupan kirjahyllystä.

Kapinallisten tyttöjen iltasatujen tyyliin Ignotofsky kertoo viidenkymmenen tieteentekijänaisen tarinan, yksi aukeama per henkilö. Hän on itse myös kuvittanut kirjan. Luotan siihen, että lastenkirjan kieli on tarpeeksi helppoa ymmärtää, etten heitä opusta seinään. Ignotofsky on tehnyt myös muita herkullisen näköisiä kirjoja, muun muassa vastaavan teoksen urheilun naisista. Nämä löytyvät myös englanniksi!

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”5 x kirjakauppa Barcelonassa”

  1. Kiva näkökulma Barcelonasta kirjakauppojen kautta. Kävitkö kirjastossa? Minulla on tapana käydä kirjastoissa jos olen yksin liikkeellä. Niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ne kertovat paljon paikkakunnasta.

    Vastaa
    • Kiitos! Kröhöm, yritin käydä, mutta se ei ollut mikään menestys :D Kirjoitin Instagramiin näin:

      ”Matkan varrella poikkesin Mercat de la Boqueria -kauppahallissa, jonne en viitsinyt jäädä, ja etsin Biblioteca de Catalunya -kirjaston. Se oli piilossa vanhan rakennuksen yläkerrassa yhdellä sisäpihalla. Kiipesin sisälle vain huomatakseni että lukusaliin oli samanlaiset portit kuin metroasemalle. Supliikkina tyyppinä en jäänyt selvittelemään asiaa vaan käännyin saman tien kannoillani ja painuin äkkiä ulos. Mutta mikään koko kansan hengauspaikka ei ainakaan ollut kyseessä. Kirjastolaitos: Suomi 100 – Espanja 0.”

      Vastaa

Jätä kommentti