Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).

Saara Henriksson: Sinä julkaiset kirjan

Jokainen kirjailija – niin ison kustannustalon tähti kuin omakustantajakin – tarvitsee ennen kaikkea hyvän ja omaperäisen käsikirjoituksen. Tämä on vaatimus numero yksi. Lisäksi hän tarvitsee kustannustoimittajan. Paraskaan kirjailija ei voi olla oma lukijansa, hän ei voi nähdä tekstiään ulkopuolisin silmin. Voikin sanoa, että kirja kirjoitetaan itselle, mutta se kustannustoimitetaan lukijoille.”

Sinä julkaiset kirjan kuvaa kirjan matkan käsikirjoituksesta valmiiksi painotuotteeksi, joko perinteisen kustantamon kautta tai omakustanteena. Tekstissä näkyy Saara Henrikssonin laaja kustannusalan tuntemus, mutta lukijan ei tarvitse olla alan ammattilainen, sillä kirja lähtee aivan perusasioista.

Omakustantamisesta kiinnostunut saa käsityksen kaikesta tarpeellisesta kustannustoimituksesta kansikuvaan ja taitosta painotalon valitsemiseen. Kirja tarjoilee lisäksi vinkkejä markkinointiin ja kansainvälisille markkinoille tähtäämiseen.

Suosittelen tätä lämpimästi myös kirjailijanaluille, jotka miettivät, miten pitkä käsikirjoituksen pitää olla, miten kustantamoja kannattaa lähestyä, pitääkö kustantamoon lähettää valmis käsikirjoitus tai mitä tulee huomioida kirjan sopimusasioissa.

Tykkäsin erityisesti suorapuheisesta tyylistä, jolla Henriksson käsittelee kustannusmaailman realiteetteja. Kirjassa on mukana myös kiinnostavia oma- ja pienkustantajien haastatteluita.

Subjektiivinen tuomio: ****

Saara Henriksson
Sinä julkaiset kirjan
Penelope-kustannus 2021
157 sivua

Osta kirja Adlibriksesta*

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Saara Henriksson: Sinä julkaiset kirjan”

  1. Oho: tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta! Kiitos vinkistä, oli mennyt minulta kokonaan ohitse. Samoin oli mennyt kirjan kustantaja, josta en muista aiemmin kuulleeni. Pitääkin perehtyä myös siihen paremmin.

    Vastaa
    • Kiva että oli hyötyä! Teemaan sopivasti Penelope-kustannus on ymmärtääkseni Saara Henrikssonin ja Anne Leinosen oma pienkustantamo, ja tämä on heidän ensimmäinen julkaisunsa 😁

      Vastaa

Jätä kommentti