Vieraana kirjabloggaaja: Kirsin kirjanurkka

Uusi postaussarja alkaa! Ihmiset ovat kiinnostavia, varsinkin kirjoista pitävät ihmiset. Tässä sarjassa haastatellaan kirjabloggaajia ja kysellään kirjoista, lukemisesta ja tietenkin bloggaamisesta. Ensimmäisenä vuorossa on Kirsin kirjanurkka -blogin Kirsi.

kirsinexlibrisHei! Kuka olet ja mitä teet?
Hei vaan! Olen varsinaissuomalainen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joka on lukenut yli neljäkymmentä vuotta ja toistakymmentä vuotta myös kirjoittanut lukemastaan harrastuksenaan.

Esittele blogisi lyhyesti.
Blogi tuli perustettua äkillisen innostuksen puuskassa marraskuussa 2010. Luen mielestäni hyvin monipuolisesti proosaa ja kirjoittelen melkein kaikesta lukemastani myös blogiin. Dekkareista kirjoitan ehkä enemmän kuin keskiverto kirjabloggaaja. Keskityn blogissani kirjoittamaan kirjoista ja kirjallisuudesta, ja kaikki juttuni liittyvät niihin tavalla tai toisella. Blogini ei ole mitenkään huippusuosittu edes kirjablogien mittakaavassa, mutta ihan mukavasti on ollut lukijoita ja kommenttejakin putoilee, myös blogimaailman ulkopuolelta.

Miten päädyit perustamaan kirjablogin?
Syyllinen blogini syntymään on Sallan lukupäiväkirja -blogin Salla Brunou, jonka haastattelun luin Kodin Kuvalehdestä marraskuussa 2010. Juttu iski mieleeni moukarin tavoin: voin perustaa oman blogin ja kirjoittaa siihen kirjoista niin paljon kuin haluan!

Mistä sait idean blogin nimeen?
Tunnustan kopioineeni idean Sallan blogista.

Mikä on parasta bloggaamisessa?
Täydellinen (ainakin melkein!) vapaus kirjoittaa mistä ja milloin vain. Kukaan ei määrää jutun pituutta tai sitä, jaarittelenko vaikkapa säästä, jonka vallitessa kirjan luin. Myös vuorovaikutusmahdollisuus on aika mahtava juttu!

Mikä on vaikeinta bloggaamisessa?
Välillä koetan rajoittaa netissä roikkumista, mutta olen addiktoitunut.

Onko blogisi näkyvillä myös sosiaalisessa mediassa? Missä kanavissa?
Blogillani on Facebook-sivu ja Twitter-tili. Omalla nimelläni (Kirsi Hietanen) olen Goodreadsissa ja Instagramissa.

Mikä on ollut suosituin postauksesi?
Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksestä kirjoittamani juttu on blogini luetuin.

Onko bloggaaminen avannut uusia ovia tai mahdollisuuksia?
Voi kyllä! Ensinnäkin kirjabloggaajat ovat sosiaalista joukkoa, joka järjestää paitsi virtuaalimaailman tempauksia myös elävän elämän tapaamisia. Monista bloggaajista on tullut ystäviäni. Olen blogin ansiosta päässyt osallistumaan erilaisiin kirjallisiin tapahtumiin, kuten kirjailijatapaamisiin ja kirjamessuille. Olen myös mukana Lukulamppu-sivuston avustajajoukossa, ja on ollut hienoa päästä mukaan seuraamaan aivan uudenlaisen konseptin rakentamista.

Oletko kirjoittanut myös jotain muuta kuin kirjablogia?
En.

Mitä vinkkejä antaisit tätä lukeville ihmisille, jotka haluaisivat perustaa oman kirjablogin?
Ehdottomasti kannattaa! Tekniikkaa ei kannata pelätä. Jos osaa käyttää verkkopankkia tai Facebookia, osaa ja oppii myös blogiin tarvittavan tietoteknisen puolen. Kirjoittamiselle ei kannata asettaa heti liian korkeita tavoitteita, vaan oma tyyli löytyy kyllä nopeasti. Rohkeasti vain aloittamaan!

Kuinka paljon luet? 
Luen toistakymmentä kirjaa kuukaudessa, tosin osan niistä kuuntelen äänikirjoina. Kirjat ovat aina jossakin käden ulottuvilla.

Oletko osallistunut joskus lukuhaasteisiin? Millaisiin?
Olen surkea haastelukija, mutta olen kyllä osallistunutkin blogien haasteisiin. Tänä vuonna ajattelin osallistua ainakin pohjoismaisen kirjallisuuden lukemiseen houkuttelevaan haasteeseen.

Kuka on lempikirjailijasi?
Uhh, paha kysymys. Vastaus vaihtelee mielialan mukaan.

Kuka on kaikkien aikojen lempihenkilöhahmosi ja missä kirjassa hän esiintyy?
Toinen paha kysymys, mutta sanotaan nyt vaikka Sam Gamgi Taru Sormusten herrasta -kirjasta.

Missä on paras paikka lukea?
Kesäinen, aurinkoinen parveke tai terassi omalla pihalla!

Mikä on mielestäsi paras TV/elokuvasovitus kirjasta?
Harvoin elokuvasovitus tai tv-sarja saavuttaa kirjan henkeä, mutta Colin Dexterin Komisario Morse -sarja on suosikkejani. Sarja on siitä erikoinen, että myös kirjoihin perustumattomat spin off -sarjat ovat todella hyviä.

Mikä on huonoin kirja, jonka olet koskaan lukenut? Miksi?
Huonot kirjat kannattaa jättää kesken.

Mitkä kolme kirjaa ottaisit autiolle saarelle matkalukemiseksi?
Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen, Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian ja Raamatun. Viimeksi mainittu on edelleen kesken, ja loput kaksi voi lukea määrättömän monta kertaa.

Kiitos paljon vastauksista Kirsille!
Onko sinulla oma kirjablogi, haluaisitko haastateltavaksi? Heitä kommentti tai laita sähköpostia! Osoite löytyy sivupalkista. 

6 kommenttia artikkeliin ”Vieraana kirjabloggaaja: Kirsin kirjanurkka”

    • Niinhän se on ;) Kiitos mielenkiintoisista vastauksista! Mukavaa saada vähän erilaista sisältöä blogiin.

      Vastaa
    • Kiitos! Bloggajasarja jatkuu ensi tai sitä seuraavalla viikolla, ja aloittelen myös Kirjailijavieras-postaussarjaa tässä ensi viikon puolella :)

      Vastaa

Jätä kommentti