Sanna Ruoho

Kuka: Olen sisällöntuottaja, viestintäalan yrittäjä ja monesta asiasta innostuja.
Mitä teen: Kirjablogin lisäksi pidän kirjatubekanavaa ja toimin Välimatkoja-matkamedian päätoimittajana. Firmani Tekstitalon kautta kirjoitan tekstejä yritysten viestintään ja markkinointiin.

Millaisia kirjoja luen: Kaunokirjojen parhautta ovat fantasiakirjallisuus ja spekulatiivinen fiktio yleensä, romanttinen viihdekirjallisuus ja historiallinen fiktio. Tykkään sivistää itseäni tietokirjoilla eri aihealueilta. Luen paljon myös lasten- ja nuortenkirjallisuutta.
Mistä en innostu: Vaikeasti tulkittavasta korkeakirjallisuudesta, inhorealistisista romaaneista tai kovista dekkareista.

Lukutavoitteeni: Haluaisin lukea 100 kirjaa vuodessa, mutta vaikka ehtisin, sekään ei riitä siihen että saisin luettua kaiken kiinnostavan.

Lempihahmojani: Jo March (Pikku naisia), Jane Eyre (Kotiopettajattaren romaani), Katniss Everdeen (Nälkäpeli-trilogia), Faramir (Taru sormusten herrasta), Sinikarhu (Kapteeni Sinikarhun 13½ elämää), Kvothe (Tuulen nimi).

Paras paikka lukea: Oma sänky
Kirjan kanssa sopii: Villasukat
Paras kirjan korvike: Leffailta
Paras kirjan olomuoto: Eri formaatit sopivat erilaisiin tilanteisiin, mutta yleensä kovakantinen painettu kirja vie voiton.

Parasta kirjoissa: Lukeva elää tuhat elämää. Hän, joka ei koskaan lue, yhden.” – G. R. R. Martin
Vaikeinta kirjoissa: Kirjan jättäminen kesken
Kamalinta kirjoissa: Niiden muuttaminen uuteen asuntoon

Jos työskentelisin kirja-alalla, olisin: Kustannustoimittaja
Jos kirjoittaisin itse kirjan, se olisi: Historiallinen fantasiaromaani


Kirjojen tähtiarviot blogissa

***** = Jes! Nousee suosikiksi.
**** = Pidin kirjasta! Lukisin myös uudestaan.
*** = Ihan ok!
** = Ei ihan iskenyt.
* = Aaaaargh