Vieraana kirjabloggaaja: Kirjaneidon tornihuone

Ihmiset ovat aina kiinnostavia, varsinkin kirjoista pitävät ihmiset. Tässä sarjassa haastatellaan kirjabloggaajia ja kysellään kirjoista, lukemisesta ja tietenkin bloggaamisesta. Nyt vuorossa on Kirjaneidon tornihuone -blogin Kirjaneito!

kirjaneito

Hei! Kuka olet ja mitä teet?
Hei! Olen nimellä Kirjaneito bloggaava lukiolainen Tampereelta.

Esittele blogisi lyhyesti.
Perustin blogini huhtikuun lopussa 2013. Blogini ei varsinaisesti keskity minkään tietyn genren ympärille, mutta varsin sekava ja nuortenkirjallisuuteen ja fantasiaan painottuva kirjamakuni toki näkyy bloggaamissani kirjoissa.

Tavoitteenani on myös edistää kirjallista sivistystäni joten luen epäsäännöllisesti myös kaikenlaisia klassikoita. Kirja-arvostelujen lisäksi bloggaan usein kirjaostoksistani, lukuhaasteista sekä kaikenlaisesta kirjallisesta puuhailusta. Satunnaisesti jutustelen myös omasta elämästäni. Blogillani on tällä hetkellä jo yli sata lukijaa ja pidän sitä kirjablogien mittapuulla melko suosittuna.

Miten päädyit perustamaan kirjablogin?
Ennen blogini perustamista luin melko paljon muiden blogeja ja ajatus omasta alkoi houkutella. Kirjat ja lukeminen ovat aina olleet minulle todella rakas harrastus ja lukukokemuksien ylöskirjaaminen tuntui ajatuksena hauskalta. Kirjat ovat aihe josta minulla aina riittää juttua, joten bloggaaminen juuri niistä tuntuikin luonnolliselta. Lopulta sitten vain keräsin rohkeuteni ja perustin blogin.

Mistä sait idean blogin nimeen?
Olin jo aikaisemmin rekisteröitynyt Risingshadow-sivustolle nimellä Kirjaneito ja halusin pitää saman nimen. Tornihuone tuli siihen vain jatkeeksi ja mielestäni Kirjaneidon tornihuone myös kuulosti kivalta.

Mikä on parasta bloggaamisessa?
Niin moni asia! Tilastointi ja kirjanpito on helppoa ja omien arvioiden pariin on hauska itsekin palata myöhemmin. Parasta on kuitenkin vuorovaikutus muiden bloggaajien ja lukijoiden kanssa, on ihanaa vaihtaa ajatuksia kirjoista ja saada uusia kirjavinkkejä.

Mikä on vaikeinta bloggaamisessa?
Joistain kirjoista tuntuu vain mahdottomalta saada ajatuksia paperille. Arvostelun näpyttely sujuu joskus melkein itsestään, joskus pitää tahkota väkisin tönkköä tekstiä ja muokata sitten sujuvammaksi. Bloggaaminen on myös aikaa vievää puuhaa ja joskus on vaikea ehtiä sen pariin.

Onko blogisi näkyvillä myös sosiaalisessa mediassa? Missä kanavissa?
Blogillani on Facebook-sivu nimellä Kirjaneidon tornihuone ja itse olen Twitterissä nimellä Kirjaneito.

Mikä on ollut suosituin postauksesi?
Tällä hetkellä katsotuin postaus on John Greenin Looking for Alaska. Veikkaan syyksi sitä, että luin kirjan alkuperäiskielellä ja arvostelu oli siis jo olemassa kun suomennos (Kaikki viimeiset sanat) ilmestyi.

Onko bloggaaminen avannut uusia ovia tai mahdollisuuksia?
Ei mitään elämää suurempaa. Blogiurani kohokohta on varmaankin se, kun minun arvostelustani on lainattu pätkä kirjan takakanteen – tuota ei ilman blogia olisi ikinä tapahtunut.

Oletko kirjoittanut myös jotain muuta kuin kirjablogia?
Jonkin verran omia kirjoitteluja pöytälaatikkoon, fanfictionia ja kouluun tietenkin vaikka mitä. Blogina tämä on ainoani.

Mitä vinkkejä antaisit tätä lukeville ihmisille, jotka haluaisivat perustaa oman kirjablogin?
Kannattaa panostaa selkeyteen ja hyvään kieleen, se tekee lukemisesta miellyttävämpää. Kirjoita omalla tyylilläsi, liian ammattimainen ei tarvitse olla, ellei toki sitä halua. Jos alku tuntuu hankalalta, voin luvata, että bloggaamisessa tulee paremmaksi ajan myötä. Kannattaa myös lukea ja kommentoida aktiivisesti muiden blogeja, sitä kautta saa näkyvyyttä ja bloggaamisesta tulee hauskempaa.

Kuinka paljon luet?
Yleensä vähintään kymmenen kirjaa kuukaudessa ja yli sata kirjaa vuodessa. Päivittäinen määrä vaihtelee todella paljon, mutta päivääkään en yleensä ole ilman minkään sortin kaunokirjallisuutta.

Oletko osallistunut joskus lukuhaasteisiin? Millaisiin?
Goodreadsissa minulla on ollut määrällinen tavoite asetettuna aina kyseiselle vuodelle, mutta laitan numeron yleensä alakanttiin. Tälle vuodelle minulla on myös 50 kohdan lista erilaisista kirjoista jota ruksin sitä mukaan kun luen. Lisäksi teen erilaisia lukulistoja ja luen niiltä kirjoja epäsäännöllisesti. Kesällä tietenkin osallistuin Le Masque Rouge -blogin järjestämään kirjabingo-haasteeseen.

Kuka on lempikirjailijasi?
Paha kysymys. Sanotaan Oscar Wilde, johon rakastuin viime syksynä.

Kuka on kaikkien aikojen lempihenkilöhahmosi ja missä kirjassa hän esiintyy?
Tämäkin on vaikea. Pakko kuitenkin sanoa Kvothe Patrick Rothfussin kirjasta Tuulen nimi. Kvothe on myös kirjaisa sulhoni numero yksi.

Missä on paras paikka lukea?
Oma sänky. Kesällä myös mökillä ulkona terassilla tai rannassa.

Mikä on mielestäsi paras TV/elokuvasovitus kirjasta?
En voi valita vain yhtä, joten sanotaan seuraavat: Tuulen viemää, Taru sormusten herrasta -trilogia ja Tähtiin kirjoitettu virhe. Kaikki erilailla loistavia, mutta yhteistä on se, että filmatisoinnit onnistuivat säilyttämään kirjan hengen loistavasti.

Mikä on huonoin kirja, jonka olet koskaan lukenut? Miksi?
En yleensä kehitä palavaa vihaa mitään kirjaa kohtaan, mutta muutama ehdokas tähänkin on. Sanotaan P.C Castin ja Kristin Castin Yön talo -sarja, joka on turhaan venytetty, kliseinen ja ärsyttävä kirjasarja raivostuttavalla päähenkilöllä. En kuitenkaan usko, että olen vielä löytänyt sitä yhtä kirjaa, jota vihaisin sydämeni pohjasta.

Mitkä kolme kirjaa ottaisit autiolle saarelle matkalukemiseksi?
Patrick Rothfuss: Tuulen nimi: Yksi kaikkien aikojen lempikirjoistani. Rakastan joka sivua ja loistavuus on todettu usealla lukukerralla.
Oscar Wilde: Doria Grayn muotokuva: Tällä kirjalla on kaikki edellytykset kohota kaikkien aikojen lempikirjakseni. Loistava teos!
J.K Rowling: Harry Potter -sarja: Näistä en voi valita vain yhtä. Kaikkien aikojen lempisarjani!

Kiitos vastauksista! 
Otan sarjaan jatkuvasti mukaan uusia haastateltavia. Haluatko mukaan? Heitä kommentti tai laita meiliä tulemaan (osoite löytyy sivupalkista).

17.2.2015

3 comments

Linnea / kujerruksia

Hyvät bloggausneuvot Kirjaneidolta, bravo! Pitääpä myös laittaa tuo Rothfuss lukulistalle, jos se kerran on _noin_ hyvä. :)

Samaa mieltä, tärkeitä vinkkejä :)

Kirjaneito

Linnea, kyllä se Rothfuss on juuri niin hyvä :D (Ainakin minulla on kestänyt hyvin jo viisi lukukertaa…)

Tämä oli kerrassaan mukava haastattelu, kiitos paljon, että sain osallistua!

Vastaa