Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkattu tähdellä (*).

Vieraana kirjabloggaaja: Kirjakartano

Ihmiset ovat aina kiinnostavia, varsinkin kirjoista pitävät ihmiset. Tässä sarjassa haastatellaan kirjabloggaajia ja kysellään kirjoista, lukemisesta ja tietenkin bloggaamisesta. Nyt vuorossa on Kirjakartano-blogin ManniP!

kirjakartano logoHei! Kuka olet ja mitä teet?
Hei, olen 21-vuotias miehenalku Itä-Suomesta. Bloggaan ManniP -nimellä Kirjakartano-blogissa.

Esittele blogisi lyhyesti.
Perustin blogini viime vuoden toukokuussa. En pyri keskittymään yhteen tiettyyn genreen vaan koitan parhaani mukaan lukea kirjoja ihan laidasta laitaan sekä genrestä riippumatta, mutta silti lukemani sekä bloggaamani kirjat tahtovat kallistua enimmäksi osaksi nuortenkirjallisuuden puolelle. Jokainen postaukseni on sisällöltään kirjapainotteinen, mutta saatan jonkun postauksen yhdeydessä höpistä jostain muustakin kuten omasta elämästäni. En menisi sanomaan, että blogini olisi hirveän suosittu, mutta omasta mielestäni minulla on ihan kivasti lukijoita.

Miten päädyit perustamaan kirjablogin?
Eksyin noin vuosi sitten “Olipa kerran kirjablogi” -nimiseen blogiin ja sitä kautta toisiin kirjablogeihin. Niitä selailessa idea alkoi muodostumaan ja parin kuukauden sisällä olinkin jo perustanut oman blogini.

Mistä sait idean blogin nimeen?
Mietin aika pitkään tuota nimeä ja olin jo välillä sen verran tuskastut siihen, että pidin pienen breikin ja aloin lukemaan Iltalehteä, jossa oli uutinen siitä, että joku (kuuluisuus?) oli myymässä kartanoansa ja jotenkin sain siitä uutisesta väänettyä kirjakartanon.

Mikä on parasta bloggaamisessa?
Oman mielipiteensä tuominen esille sekä lukukokemusten jakamaminen ja niistä keskusteleminen muiden blogin pitäjien sekä lukijoiden kanssa.

Mikä on vaikeinta bloggaamisessa?
Minä pyrin kirjoittamaan postauksen jokaisesta lukemastani kirjasta, mutta joskus tulee luettua
semmosia kirjoja joista ei vaan kertakaikkiaan tahdo tulla matskua tarpeeksi tai ylipäätään ollenkaan ja sitten niitä rupeaa väkisin kirjoittamaan ja hommasta ei täten meinaa tulla mitään. Olen kuitenkin viime aikoina jättänyt suosiolla postaamatta tämmöisistä kirjoista.

Onko blogisi näkyvillä myös sosiaalisessa mediassa? Missä kanavissa?
Twiter ja Facebook.

Mikä on ollut suosituin postauksesi?
Kaikki viimeiset sanat – John Green. En ymmärrä miksi, mutta tätä postausta on käyty katsomassa yli kymmenkertaisesti muihin postauksiin verrattuna.

Oletko kirjoittanut myös jotain muuta kuin kirjablogia?
En. Olen ajatellut, että voisin joskus perustaa elokuva/tv-sarja sisältöisen blogin, mutta toisaalta en sitten tiedä riittääkö innostus kahden blogin pitämiseen vai tuntuisko se jo liian työläältä.

Mitä vinkkejä antaisit tätä lukeville ihmisille, jotka haluaisivat perustaa oman kirjablogin?
Jos kirjablogin pitäminen kiinnostaa niin kokeilkaa ihmeessä! Blogin pitäminen on helppoa sekä mielekästä puuhaa ja jos jostain syystä se ei ajan mittaan enään tunnukkaan sinun jutulta niin tiedät ainakin yrittäneesi.

Kuinka paljon luet?
Hyvin vaihtelevasti viidestä jopa viiteentoista kirjaan kuukaudessa.

Oletko osallistunut joskus lukuhaasteisiin? Millaisiin?
Olen. Tällä hetkellä suoritan Goodreadsista löytynyttä 50 kirjan haastetta sekä MarikaOksan järjestämää Kiekkokaupunkien kirjakierros kaudella 2014-2015 haastetta. Olen myös osallisunut Emilien järjestämiin haasteisiin, kuten esim. kirjakuvapäivässä ja kirjabingo.

Kuka on lempikirjailijasi?
Jos yksi pitäisi valita niin tällä hetkellä sanoisin Oscar Wilde.

Kuka on kaikkien aikojen lempihenkilöhahmosi ja missä kirjassa hän esiintyy?
Nyt on paha kysymys, ainakin nuorempana pidin Ronia (Harry Potter sarjasta) ehdottomana suosikkina, mutta nyt voisin melkein vastata Lordi Henryn Dorian Grayn muotokuvasta. Ei sillä, että tämä hahmo olisi hyväsydäminen, sympaattinen tai ylipäätään millään tavalla hyvä siinä mielessä, mutta tämän hahmon jorinoita minä jaksaisin lukea hamaan tulevaisuuteen saakka. Oscar Wilden sarkastisuus tulee tämän hahmon kautta vahvasti esille.

Missä on paras paikka lukea?
Oma sänky.

Mikä on mielestäsi paras TV/elokuvasovitus kirjasta?
Tällä hetkellä varmaankin Erämaan armoille. Vaikka kirjasta en ehkä ihan niin paljoa pitänytkään niin elokuvasta pidin ihan mielettömästi.

Mikä on huonoin kirja, jonka olet koskaan lukenut? Miksi?
En itse ole lukenut yhtään kirjaa joka olisi aivan umpisurkea, mutta huonoista kirjoista päällimmäisenä tulee mieleen Gayle Formanin If I Stay. Monet tuntuvat pitävän tästä kirjasta, mutta minulle se oli pettymys.

Mitkä kolme kirjaa ottaisit autiolle saarelle matkalukemiseksi?
Taidan suosiolla jättää Harry Potterit, Percy Jacksonit ja Star Warsit pois tältä listalta sillä näistä on ihan mahdotonta valita yhtä yksittäistä kirjaa, joten valitsenkin sitten seuraavat kirjat. Ernest Clinen Ready player one, Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva ja tällä hetkellä kolmas kirja olisi Nick Hornbyn Uskollinen äänentoisto, mutta vähän mielialasta riippuen voisin yhtä hyvin vaihtaa sen tilalle John Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen.

Kiitos vastauksista! 
Otan sarjaan jatkuvasti mukaan uusia haastateltavia. Haluatko mukaan? Heitä kommentti tai laita meiliä tulemaan (osoite löytyy sivupalkista).

Jätä kommentti