Blogi sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*).

Unpopular Bookish Opinions -haaste

kirjaaukiEpäsuosittujen kirjallisten mielipiteiden haaste on kiertänyt viime vuonna kirjablogeissa. Myös minut on haastettu, kiitos Neverendingly! Tämä postaus on majaillut sen verran kauan pöytälaatikossa, että pistetään se nyt vihdoin ulos. Säännöt kuuluvat siis näin:

1. Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkitä heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi.

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et?

Tämä oli vaikein kysymys koko haasteessa. Heitän nyt lopulta vastaukseksi Nobel-palkitun klassikon Sadan vuoden yksinäisyys, josta on Suomessakin otettu yli 20 painosta. Minun mielestäni se oli vain käsittämättömän tylsä, enkä saanut juonesta oikein mitään tolkkua. Kaiken lisäksi suurin piirtein joka toisella hahmolla oli sama nimi, että yritä siinä sitten ymmärtää jotain.

2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät, mutta kukaan muu ei pidä?

Twilight-sarja on auttamatta sopivaa lukemista tiettyyn mielentilaan. Harva aikuinen varmaan tykkää kyseisistä teoksista :D Toinen paheeni on kirjahyllyssäni majaileva Caroline Courtneyn kepeä harlekiinihömppäkirja Naamioitu rakastettu, jonka olen lukenut varmaan kymmenen kertaa.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?

Oopperan kummitus. Kirjan olen lukenut vain kerran, ja täytyy myöntää, että kummitus oli siinä aika pelottava sekopää. Mutta joka kerta katsoessani Phantom of the Opera -elokuvaa (2004) olen ehdottomasti sitä mieltä, että Gerard Butler eikun kummitus olisi ollut miljoona kertaa parempi valinta kuin tylsä Raoul.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty:

Dekkarit. Näitä olen kokeillut lukea muutaman niin kotimaisena kuin ulkomaisenakin, mutta ei oikein nappaa. Kirsi kirjoittaa Kirjanurkassaan hyvin samaistuttavalla tavalla kotimaisten dekkareiden tasosta. Ehkä pitää jatkaa yrittämistä – varmasti niitä helmiäkin on. Ostin Akateemisen kirja-alesta Millennium-trilogian kun sitä on niin kovasti kehuttu, joten voisin kokeilla seuraavaksi sitä.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?

Sinuhe Egyptiläinen. Tätä oli vaikea keksiä, mutta lopulta tuli mieleen rakastettu Waltarin klassikko, joka meinasi lentää minulla seinään. Sinuhe oli ainakin kirjan alussa ihan tajuttoman raivostuttava hahmo. Jätin kirjan kesken siinä vaiheessa, kun epätoivoinen nuorimies hassasi kaiken omaisuutensa, koska Nefernefernefer oli vaan niiiiin ihana. Ehkä pitäisi yrittää lukemista uudelleen, josko hahmo vaikka kehittyisi tarinan myötä.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et?

Sofi Oksasen kirjat eivät oikein uppoa. Okei, olen lukenut ainoastaan Puhdistuksen, mutta tyyli eikä aihe ei valitettavasti iskenyt. Norma toisaalta kyllä kiinnostaisi, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi lukea sitä.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?

Piti käydä selailemassa vähän kirjakaupan bestsellerien valikoimaa. Löytyihän sieltä heti jotain epäkiinnostavaa: Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-sarja. En ole koskaan lukenut, ja ajatuskin puistattaa.

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?

Tuulen viemää. Katsoin leffan taas jokin aika sitten, ja onhan se nyt aivan hemmetin laadukas elokuva kaikessa komeudessaan. Kirjan olen lukenut kerran, ja se oli muistaakseni vähän turhan pitkä ja puuduttava.

En nyt haasta enää ketään, napatkoon tästä blogiinsa ken tahtoo!

2 kommenttia

2 comments

Himoshoppaajat on kyllä viihteenä tosi hyviä! Mulla on muutama ranskaksi odottamassa, kun ne on riittävän aivottomia vieraalla kielellä luettavaksi. Sophie Kinsellan kirjoista kannattaa kuitenkin lukea ennemmin ne muut, jotka ei tuohon sarjaan kuulu – ne on vielä parempia (jos siis chick litistä tai viihteestä tykkää muutenkaan).

Himoshoppaus kuulostaa terminä jo niin ahdistavalta että olen jättänyt suosiolla väliin :D mutta olen muiltakin kuullut, että muita Kinsellan kirjoja kannattaa lukea. Täytyy kokeilla jos tulee sopivasti vastaan!

(Ihan kuin to-read-pinoni ei olisi jo hälyttävissä mitoissa… heh)

Vastaa