Jukka Aalho: Aum Golly – katso video!

Luin tekoälyn kirjoittaman runokirjan!

Aum Golly on tekoäly GPT-3:n kirjoittama ja ihmisäly Jukka Aalhon kääntämä runoteos, joka on syntynyt 24 tunnissa. Pitäisikö näin työkseen kirjoittavana olla huolissaan? Kirja on saatu arvostelukappaleena.

Tilaa kirjatubekanava!

Videolla mainittu Ylen artikkeli: Uusi tekoäly hämmästyttää: kirjoittaa uskottavasti mitä vaan – suomalaistutkija: “Tuottaa puppua, joka näyttää oikealta”

Mainoslinkit, joilla tuet kirjabloggaajaa:

*Kokeile Nextorya ilmaiseksi 14 päivää, lue tai kuuntele kirja heti (uusille asiakkaille)
*Osta Aum Golly Adlibriksesta

2 comments

Keltainen maamyyrä

Itse olen lukenut tekoälyn kirjoittamia uutisia jo jonkin aikaa, ja niin ehkä bloggaajakin! ;)

Ylehän on jo useamman vuoden (vaalien) ajan käyttänyt vaaliuutisoinnin apuna Voittorobottia, eli käytännössä tekoälyä joka raksuttaa kasaan yleiskatsauksen joka ainoan kunnan vaalituloksesta ~heti, kun äänet on laskettu. Mielestäni tämä on mainiota kehitystä, sillä juuri tällaisessa mekaanisessa työssä (=äänien haku tulospalvelusta, puoluepaikkojen jakautumisen vertailu edellisiin vaaleihin, valtuutettujen listan vertailu edelliseen valtuustoon) tekoäly on ihmistä nopeampi ja tarkempi.

Tällaisen yksinkertaisen mutta työlääm ”mitä on tapahtunut” -uutisoinnin lisäksi tarvitaan kuitenkin vielä myös ”miksi näin tapahtui” -journalismia, ja siihen en usko tekoälyn kykenevän vielä pitkiin aikoihin. Tekoälyn voi olla mahdotonta nähdä yhteyttä Puolue X:n menetettyjen valtuustopaikkojen ja kunnanvaltuutettu J. K. Kottaraisen mökkitonttibisnesten välillä, mutta paikallislehden toimittaja saattaa tuumia toisin..!

Lähteet:
https://yle.fi/uutiset/3-11977382
https://yle.triplet.io/articles/voitto-robotti-urakoi-silmanrapayksessa-satoja-vaaliuutisia

Totta! Tuollaiseen toimitustyöhön (vaalit, urheilutulokset, isot datamassat jne.) tekoäly sopiikin tosi hyvin. Ja ylipäätään on hienoa, jos käsityön määrää voi vähentää niin, että jää enemmän aikaa luovaan ja pohtivaan duuniin.

Kunnanvaltuutettu J. K. Kottaraisen mökkitonttibisnekset, haha :D

Vastaa