Kirjavuosi 2016: 7 parasta lukemaani kirjaa

Kirjavuosi alkaa taas olla paketissa. Tämä on 53. postaus vuonna 2016, eli keskimäärin olen blogannut kerran viikossa. Yhteensä olen blogannut 31 kirjasta, minkä lisäksi olen esimerkiksi kirjoitellut haastatteluja, messupostauksia, järjestänyt pari messulippuarvontaa ja testaillut e-kirjanlukulaitetta. Olen toki lukenut vuoden aikana paljon enemmänkin, kaikkea sekalaista ja vanhoja suosikkikirjoja uudelleen, mutta kaikki lukutuokiot eivät ole päätyneet blogiin asti.

Vuoden 2016 Helmet-lukuhaasteeseen sain koottua 22/50 kirjaa eri kategorioihin, mikä on viisi kirjaa enemmän kuin vuonna 2015 (17/50). Tuntui silti että tämän vuoden haaste oli vaikeampi täyttää, koska monet haasteen kohdat olivat yksityiskohtaisempia kuin ensimmäisenä haastevuonna.

Päätin tehdä tämän vuoden lukukoosteen TOP-listan muotoon, eli keräsin bloggauksistani subjektiiviset seitsemän parasta lukemaani kirjaa tältä vuodelta. Jos luet jotain, lue nämä!

Parhaat vuonna 2016 lukemani kirjat:

 1. Hugh Howey: Siilo
 2. Giulia Enders: Suoliston salaisuus
 3. Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää
 4. Walter Isaacson: Steve Jobs
 5. Elina Pitkäkangas: Kuura
 6. Harry Potter and the Cursed Child
 7. Patrick Rothfuss: Viisaan miehen pelko

Mitä sinulle jäi päällimmäisenä mieleen kirjavuodesta 2016? Mitkä ovat vuoden parhaat kirjat?

Kuva: Pixabay

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjavuosi 2016: 7 parasta lukemaani kirjaa”

 1. Hei kiitos hauskasta blogista. Hyvä idea aloittaa kirjallisuudenn opinnot.
  Mutta vaikka luen paljon emme ole lukeneet mitään samaa. Tämä on ainainen ihmetys, kirjojen määrä, toinen toistaan parempia.

  Vastaa
  • Kiitos kommentista, mukavaa että löysit tänne! Makuja on tosiaan monia – itse olen ainakin niin kallellaan tiettyihin genreihin, että jos joku toinen tykkää vaikkapa dekkareista tai kauhusta, lukulistalta ei varmastikaan löydy kovin paljoa yhteistä. Mutta on tosiaan huikeaa että hyvää lukemista löytyy silti jokaiselle. :)

   Vastaa

Jätä kommentti