Kullas & Myllyoja: Nainen ja rikastumisen taito

978-952-14-2263-8_Nainen_ja_rikastumisen_taito_1700.jpg_6Edellä esitetty saattaa kuulostaa Paulo Coelhon kirjasta lainatulta (emme tunnusta niitä lukeneemme), mutta mitä sitten? Maailma on täynnä downshiftaamista, mutta me naiset tarvitsemme upliftausta. Meidän pitää haluta enemmän. Naiset eivät voi jättäytyä syrjään yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta päätöksenteosta.

Olen aikaisemmin lukenut erilaisia kepeitä naisiin ja rahaan liittyviä kirjoja kuten Kiltti tyttö ei rikastu, ja ne ovat yleensä ihan hauskoja. Niinpä kirjastosta tarttui mukaan myös suhteellisen tuore kotimainen teos Nainen ja rikastumisen taito. Se osoittautui viihdyttäväksi kirjaksi, mutta myös erittäin painavaksi asiaksi ja hyödylliseksi lukemiseksi.

Kullas ja Myllyoja ovat aiemmin kirjoittaneet kirjan Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta. Heidän mukaansa se käsitteli enemmän kysymyksiä ”miksi” ja ”mihin”, kun taas uusi kirja vastaa kysymykseen ”miten”. Kirja on jaettu kolmeen osaan: ensin puhutaan ajasta, sitten sijoittamisesta ja lopuksi omalla työllä rikastumisesta. Sijoittaminen on jaettu myöskin kolmeen käsiteltävään aiheeseen: rahastosijoittamiseen, osakesijoittamiseen ja asuntosijoittamiseen. Työtä käsittelevässä luvussa käydään läpi muun muassa palkkatyöllä rikastuminen, yrittäjyys ja johtajuus.

Haaveilitko sinä koskaan esimerkiksi lukiossa, että voisit jonakin päivänä olla pörssiyhtiön toimitusjohtaja? Me emme ainakaan. Sen sijaan halusimme tehdä jotakin kirjoittamiseen, musiikkiin ja lapsiin liittyvää käytännön työtä. Emme itse asiassa tunteneet ketään, joka olisi halunnut… toimitusjohtajaksi. Mitä se semmoinen on?

Itse tykkäsin kirjasta heti alkusivuilta lähtien. Kirjoittajien ote on kannustava ja realistinen mutta myös humoristinen. Ensimmäisessä osassa käydään läpi esimerkiksi erilaisia trendikkäitä elämäntyylejä ja lasketaan, kuinka suuret bruttotulot tarvitsee rahoittaakseen vaikkapa hipsterielämää Helsingin Kalliossa. Kritiikkiä saa nykyään niin muodikas downshiftaaminen eli leppoistaminen: vähemmän työtä tarkoittaa vähemmän palkkaa ja pienempää eläkettä tulevaisuudessa.

Kirja sai minutkin pohtimaan omaa taloustilannettani, tavoitteita ja suunnittelemaan muun muassa rahastosijoittamisen aloittamista jossain vaiheessa :D Suosittelen kirjaa luettavaksi kaikille, mutta erityisesti nuorille naisille, jotka ovat kiinnostuneita vaurastumisesta ja sijoittamisesta mutta eivät oikein tiedä mistä aloittaa. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

Subjektiivinen tuomio: *****

Emilia Kullas & Ninni Myllyoja
Nainen ja rikastumisen taito: Kirja sijoittamisesta, vaurastumisesta ja naiseudesta
Talentum 2014
216 sivua

Jaa postaus:

Jätä kommentti