Leo Stranius: Tehokkuuden taika

Ajattelin, että tilanteessa, jossa olin, paras tapa vähentää haitallista stressiä olisi kasvattaa nimenomaan hallinnan tunnetta. Näin voisin muuttaa maailmaa mahdollisimman tehokkaasti.

Leo Straniuksen kirja Tehokkuuden taika herätti keskustelua erityisesti Hesarin tammikuisen henkilöhaastattelun jälkeen, josta minäkin tämän bongasin. Jutun kärjiksi nostettiin herääminen viideltä, äänikirjojen kuuntelu tuplanopeudella ja päivien suunnittelu puolen tunnin tarkkuudella, joten metelihän siitä syntyi. Stranius toteaakin blogissaan, että kirjan lukeneilta on tullut hyvää palautetta ja pelkästään artikkelin lukeneilta kritiikkiä.

Miten saada kaikki tärkeät asiat mahtumaan arkeen? Tykkään suunnittella työaikani hyvinkin tarkasti kalenteriin, joten tartuin kirjaan kiinnostuneena. Teemaan sopivasti äänikirja kestää vain vähän yli 3 tuntia. Heti alussa korostetaan, ettei kirja sovi kaikille ja se saattaa aiheuttaa joillekin ahdistusta. Se on hyvin mahdollista, mutta kirjaan kannattaa silti tarttua avoimin mielin.

Stranius puhuu hyvien rutiinien puolesta, kertoo miten itse suunnittelee arkensa ja antaa käytännönläheisiä vinkkejä tekemisen tehostamiseen. Minulle tämä oli mielenkiintoinen välipalakirja äärimmilleen viritetystä elämäntavasta, jota en itse haluaisi toteuttaa, mutta josta voi soveltaa ajatuksia omaan elämään. Pystyn hyvin samaistumaan siihen, että elämässä on valtavasti asioita joita haluaa tehdä, joten pakkohan arkea on suunnitella. Oli myös hauska huomata, että teenkin jo monia samoja asioita kuin kirjassa neuvotaan.

Kirjaihmiset ovat ihmetelleet erityisesti sitä, että Stranius kuuntelee (tieto)kirjoja tuplanopeudella, mutta nopeuteenkin tottuu pikku hiljaa. Maailmassa on niin paljon kiinnostavaa luettavaa, että kuuntelisin itsekin tuplana jos pystyisin.

Lukukokemus: ***

Leo Stranius
Tehokkuuden taika – Näin voit elää enemmän
Into Kustannus 2022
207 sivua

Jaa postaus:

Jätä kommentti