Ståhlberg & Herlevi: Omannäköinen elämä

Tämä kirja on tarkoitettu sinulle, joka olet valintojen edessä.

Kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Omannäköinen elämä on käsikirja hyvien ja omannäköisten valintojen tekemiseen elämän risteyskohdissa. Parisataasivuinen opus sisältää asiaa esimerkiksi tavoitteista, unelmista, kiinnostuksista ja itsensä kuuntelemisesta. Jokaiseen osa-alueeseen löytyy tehtäviä pohdittaviksi yksin tai ystävien kanssa.

Itse kirja on nopealukuinen, mutta tehtävien tekemiseen saa kulumaan enemmänkin aikaa. Yleensä en jaksa koskaan tehdä elämäntaito-oppaiden harjoituksia, mutta nyt tein mielenkiinnosta muutamia tehtäviä ja pohdin muun muassa unelmaelämää ja arvojani. Omannäköinen elämä toimii varmasti parhaiten pienissä paloissa pureskeltuna, kerralla hotkaisun sijaan.

Lukujen väliin on ripoteltu haastateltujen aikuisten omia tarinoita, joissa he kertoivat valinnoistaan ja miten ovat päätyneet nykyiseen työpaikkaansa tai tilanteeseensa. Ne olivat minulle kirjan kiinnostavinta antia. Omannäköinen elämä sisältää myös runsaasti inspiroivia mietelauseita elämään liittyen, jos niistä tykkää.

Kirja sisältää runsaasti tehtäviä.

Tehtävissä oli hyvää pohdittavaa, mutta kirjasta olisi varmasti saanut vielä enemmän irti nuorempana. Nyt omaan ammattiin on tullut jo ajauduttua, ja arvot ja tavoitteetkin pikku hiljaa selkeytyvät. Toki hyvien valintojen tekeminen on ajankohtaista myöhemminkin, esimerkiksi alaa vaihtaessa.

Suosittelenkin tätä ensisijaisesti lahjaideaksi vaikkapa tämän kesän riparilaiselle tai keväällä valmistuvalle nuorelle. Jos kirja kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla – laitan tulevassa postauksessa pystyyn arvonnan, jossa tämän voi voittaa.

Kirja pääsee mukaan lukuhaasteeseen kategoriassa Vuoden 2017 uutuuskirja. 

Subjektiivinen tuomio: ***½

Leena Ståhlberg & Marjaana Herlevi
Omannäköinen elämä – näin teet hyviä valintoja
PS-kustannus 2017
207 sivua

Jaa postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”Ståhlberg & Herlevi: Omannäköinen elämä”

 1. Tämäntyyppisiä kirjoja on tullut elämäni aikana paljon luettua ja näitä kysymyksiä mietittyä. Nyt yli neljäkymppisenä vasta on alkanut omannäköinen elämä muotoutua. Ehkä ei enää niin ajankohtainen kirja. Mutta kiinnostava aihe.

  Luin yhden vastaavan kirjan, jossa puhuttiin arvoista ja unelmista, ja siinäkin oli harjoituksia. Ne olivat ihan hyviä. Mutta tuli kyllä luettua vähän liian nopeasti se kirja. Parhaiten se toimisi juuri luku kerrallaan luettuna.

  Vastaa
  • Jep, näitä juttuja on hyvä aina välillä miettiä.
   Itse tykkään kovasti lukea kaikkia tämän tyylisiä oppaita, mutta harvemmin jaksaa keskittyä sen enempää tai tehdä ajattelua vaativia tehtäviä. :D

   Vastaa

Jätä kommentti